NOVI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: Nameštene utakmice Srpske lige „Zapad“!

Foto: ZooM

Naslušali smo se tokom protekle sezone o brojnim aferama u srpskom fudbalu. Gotovo da nije bilo ranga u kojem nije bilo neregularnosti. Zar treba podsećati da je UEFA pod oznakom „hitno“ označila utakmice u čije se rezultate sumnja i dovode u vezu sa nameštanjem.

Najnovije sankcije stižu iz Srpske lige „Zapad“.

Omladinac i Real, naredno prvenstvo u ovom rangu počeće sa minus devet bodova! Utvrđeno je da su klubovi iz Zablaća i Podunavaca, „štelovali“ rezultat u utakmici 29. kola.  I to nije sve kada je reč o ovim klubovima.

Zvonko Bogdanović (Omladinac) i Zoran Petrašinović  (Real), predstavnici dva kluba, odmaraće se od fudbala u narednih gdinu dana.

Ponavljamo, utakmica Superlige Srbije Javor – Železničar je „tipovana“ kada je reč o najvišem rangu reč. Odluka od strane organa FSS (još) nije doneta.

Mocart bet Prva liga Srbije je posebna priča. Utakmice, Tekstilac – Mladost GAT, OFK Vrćac – Tekstilac, Dubočica – Madost GAT i Dubočica – OFK Vršac, su takođe od strane evropske kuće fudbala našle pod lupom, a ni u ovom slučaju FSS nije rekao konačnu reč.

U FS Beograda su se po raznim osnovama nauzimali bodova klubovima. Prva iskra je ostala bez 12 jer je utvrđeno da su igrači i pojedini članovi ovog kluba, lažirali rezultat na prijateljskoj utakmici sa Jedinstvom iz Uba?! Bez tri boda ostali su: BASK, surčinsko Jedinstvo, Budućnost iz Dobanovaca. Rad je sezonu završio sa minus 6 bdova, jer klub sa banjice nije isplatio bivšeg trenera?!

U Beogradskoj zoni, Napredak iz Medoševca i Balkan su prvo bili izbačeni iz ovog ranga, a onda je usledila promena odluke, pa je pomenutim timovima oduzeto po 6 bodova i to ih je koštalo ispadanja iz lige.

Šta je sledeće?