OFK Beograd, TSC, Metalac i Trajal novi članovi Omladinske lige Srbije

Foto: FK Trayal

Nedavno završeno prvenstvo na terenima Omladinske lige Srbije, donelo je dosta uzbuđenja i neizvesnosti. Posebno uzbudljiva bila je borba za naslov prvaka u kojoj su se do poslednjeg kola borili IMT i Crvena zvezda. Na kraju titula prvaka pripala je nadama kluba iz Novog Beograda.

Kvartet nije uspeo da sačuva status u ovom rangu, pa će se tako od naredne jeseni omladinski timovi novobeogradskog Radničkog, Jedinstva iz Uba, Zemuna i Radničkog iz Niša, takmičiti sa vršnjacima iz svojih regiona.

Kako su završena prvenstva i na nivou FS Beograda, FS Vojvodine, FS istočne Srbije i FS zapadne Srbije, tako su postali poznati novi članovi Omladinske lige Srbije.

Ogroman uspeh napravili su OFK Beograd, TSC, Metalac i Trajal.

„Romantičari“ su bili dominatni na terenima Beograda, gde su iza sebe ostavili Teleootik i Kolubaru. Tako će se utakmice ovog ranga ponovo gledati na Karaburmi.

Uspon seniorskog tima na najbolji način prate i omladinci TSC. Klub iz Bačke Tpole dobio je predstavnika u Kvalitetnoj ligi, što je bez svake sumnje, novi iskorak za klub sa severa Bačke.

I omladinci Metalca iz Gornjeg Milanovca su bili najbolji na nivou „zapada“ i time su potvrdili da se u ovom klubu dobro i kvalitetno radi sa mlađim selekcijama.

Poznato je da je prvi tim Trajala na nesvakdišanji način stigao do ulaska u Prvu ligu (30 utakmica – 30 pobeda), a kruna uspešne sezone je i plasman omladinaca popularnih „gumara“ u elitno društvo kada je reč o omladinskom fudbalu u Srbiji.

Sastav Omladinske lige Srbije za naredno prvenstvo: IMT, Crvena zvezda, Čukarički, Partizan, Voždovac, Vojvodina, Brodarac, Spartak, Novi Pazar, Mladost (L), Grafičar, Radnički 1923, OFK Beograd, TSC, Metalac, Trajal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *