Petrušev i Zvezda = Savršen spoj

FOTO: Eurohoops

Filip Petrušev bi se mogao vratiti na Mali Kalemegdan ako se Vezenkov vrati u Olimpijakos.

Naime, Petrušev je bio izuzetno bitan šraf u Crvenoj zvezdi te sezone. U ABA ligi je presčno igrao 21 minut, te je za to vreme imao  11.4 poena po utakmici, 4.8 skokova, 1.6 asistancija, dok mu je indeks korisnosti bio na 8.2.

Sa druge strane, u Evroligi je bio još bolji, 10.6 poena, 5.2 skoka. Što se tiče indeksnih poena, u proseku ih je imao 12.6.

Takođe, postavio je par ličnih rekorda u dresu Crvene zvezde. Protiv Valensije je postigao 25 poena, dok je na toj utakmici pored ličnog rekorda po broju poena, srušio i rekord indeksnih poena, imao je 34. Na sve to, proglašen je i za MVP-ija tog kola. U dva meča je imao 10 ili više skokova, protiv Monaka je meč završio sa 12 skokova, dok je protiv Olimpije iz Milana imao 10 defanzivnih skokova.

Crvena zvezda je htela da ga zadrži u svojim redovima na kraju te sezone, ali je Petrušev otišao u NBA, gde se nije dugo zadržao, te je potpisao za Olimpijakos. Kao što smo već rekli, ako se sve kockike sklope, reprezentativac Srbije bi mogao ponovo da se nađe u Beogradu.

Petrušev bi se uklopio u sistem Janisa Sferopulosa jer može da pokriva poziciju 4 (krilni-centar) i poziciju 5 (centar). Bolomboj je produžio ugovor sa Zvezdom, doveden je Uroš Plavšić i tu je Luka Mitrović, tri igrača koji pokrivaju poziciju 5, ali treba napomenuti da Mitrović može da pokriva poziciju 4 baš kao i Petrušev, što će zasigurno raditi njih dvojica u tandemu (ako do transfera dođe).

Naravno, pored toga što je snalažljiv ispod obruča, zna i da pogodi sa distance i iza linije za tri poena, što je svakako plus za takvog igrača.

Sve u svemu Zvezda će sigurno dobiti mirnoću pod košem ako gledamo njegovu statistiku baš dok je igrao u Zvezdi, te će ovo biti još jedno sjajno pojačanje.