SITUACIJA U GRUPI C: Srbiji je neophodna pobeda protiv Danske za osminu finala!

FOTO: TNT Sports

Potpuna ludnica u našoj grupi (grupa C). Drugo kolo je završeno remijima, tačnije, obe utakmice su završene 1:1.

Naime, trenutno stanje na tabeli je sledeće: Engleska je prva sa četiri boda, Danska je druga sa dva, Slovenija treća sa istim brojem bodova kao i Danska, dok je Srbija poslednja sa jednim osvojenim bodom.

Nije neka računica kada je u pitanju Srbija. Našu reprezentaciju samo pobeda protiv Danske vodi dalje, osim ako Slovenija porazi Englesku, a mi pobedimo Dansku, onda bi bili treći, što je u velikoj verovatnoći da ćemo proću osminu finala. Obzirom na to da je Engleska odigrala nerešeno sa Danskom, verujemo da neće dozvoliti Sloveniji da ih pobedi, što znači da ćemo biti drugi na tabeli samo ako pobedimo reprezentaciju Danske.

Sa druge strane, Engleska je u suštini prošla dalje, dal kao treći, drugi ili prvi, oni prolaze dalje. Ako se sve kockice poklope, odnosno ako Danska porazi Srbiju i Slovenija porazi Englesku, onda Danska i Slovenija prolaze kao prve dve, dok će Engleska biti treća, a obzirom na to da najbolje četiri države koje su trećeplasirane prolaze dalje, Engleska je to već obezbedila, jer po prognozama, četiri boda je sasvim dovoljno.

Sve u svemu, Srbiji je potrebna pobeda protiv Danske, da je Engleska slavila protiv Danske, našoj selekciji bi i bod protiv iste države bio dovoljan, ali to sve pada u vodu nakon remija Engleske i Danske.

Dakle, za prolaz dalje, Srbija ako želi u osminu finala moraće da savlada Dansku, i Engleska ne sme da izgubi od Slovenije. To je ono što je nama potrebno.

Mečevi trećeg kola grupe C se igraju u utorak 25. juna sa početkom od 21 čas. Srbija će na igrati na istom stadionu kao i danas.