Veroljub Dukanac novi trener OFK Budućnosti za „MAX SPORT“: Nisam mogao da odbijem ozbiljan klub

Foto: FK Kolubara

Za dve sezone OFK Budućnost je preskočila isto toliko rangova. Klub iz Dudovice, mesta u okolini Lazarevca, prvo je na dominatan nači izborio ulazak u Beogradsku zonu, a već naredne sezone, ostvaren je novi podvig kada je obezbeđen plasman u Srpsku ligu „Beograd“. Uspsi dobijaju na značaju, ako se ima na umu da je sve mečeve OFK Budućnost igrala kao gost, jer njihov teren trenutno ne ispunjava uslove koje zahteva viši rang.

Nekako odmah po završetku prethodne sezone, usledila je promena na trenerskoj klupi. Iskunog Dragana Grčića, nasledio je Verljub Dukanac. Zajedničko im je da su svojvremeno igrali u Kolubari, a posle je Grčić bio i trener Dukancu.

– Životni putevi, pa i ovi fudbalski su čudni. Nasledio sam trenera koji je ostavio veliki trag ne samo u mom sadašnjem klubu, već i u lazarevačkom i srpskom fudbalu – kaže na početku razgovora za „Max Sport“ Veroljub Dukanac, novi trener debitanta u Srpskoj ligi.

Provereni stručnjak ne krije da se nije mnogo dvoumio kada je stigao poziv iz Dudovice.

– Podatak da je reč o izuzetno organizovanom klubu, gde se sve radi planski, a uz to i ambiciozno, jednstavno, nisu mi dali mogućnost na previše razmišljanja. Cenim rad i trud ljudi iz kluba na čelu sa sportskim direktorom Mićom Miloševićem. Brzo smo se dogovorili. Prosto, ambicije su nam se poklopile i pružili smo ruku saradnje.

Vreme predviđeno za odmor ističe?

– Sa prvim danima jula krećemo sa radom. Ispred nas je mnogo obaveza. Do starta sezone očekujem da sve bude urađeno na željenom nivou. Na to nas primorava i izuzetno jaka liga. U njoj su klubovi poput Kolubare, Radničkog iz Novog Beograda, Zvezdare, Teleoptika , obrenovačkog Radničkog, Ušća Novi Beograd, BASK TEK…

Šta je cilj OFK Budućnosti?

– Sve rivale poštujemo, ali ćemo protiv svakog nastojati da potvrdimo da se Dudovica nije tek tako našla u društvo koje čini najjaču ligu fudbalskog Beograda. Cilj je da igramo dobar fudbal, da skupljamo bodove, a plasman bi trebalo da bude produkt našeg rada. Optimista sam po tom pitanju.

Da li ste stvorili sliku oko igračkog kadra?

– Taj deo je tek pred nama. Ostaje da vidimo koji će od igrača iz prethodnih sezona da ostanu, a onda će da stignu i pojačanja. OFK Budućnost već ima homogenu ekipu, dugo je na okupu, pa će uz par osvženja da usledi i  zdrava konkurencija za svako mesto. Sve ostalo je na igračima – naglasio je Veroljub Dukanac, novi trener srpskoligaša kraj Ibarske magistrale.

U međuvremenu prvo pojačanje  OFK Budućnosti je Vladimir Bošković, koji je stigo iz Šušnjara 1977.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *