Zemunci podigli pehar prvaka Srpske lige i proslavili ulazak u viši rang

Foto: FSB

Ono što je bilo poznato kolo prekraja prvenstva, juče je ozvaničeno. Fudbaeri Zemuna postali su novi prvoligaši. U utakmici poslednjeg 30. kola Srpske lige „Beograd“  tim sa Gardoša je na domaćem terenu remizirao saZvezdarom. (1:1).

Zeleno-plavi su pre početka utamice za osovojeno prvo mesto primili perhar koji im je uručio Marko Zdravković, predsednik Fudbalskog saveza Beograda. Znali su to Zemunci da proslave po završetku meča sa jednim od konkurenata za najvši plasman.

– Igrali smo najlepši fudbal tokom sezone i zasluženo smo se na terenu izborili za ulazak u Prvu ligu. Smatram da se Zemun vraća na pozicije koje mu po tradiciji, ali i uslovima i pripadaju. Iza nas je napona sezona u kojoj smo morali da uložimo dosta truda kako bismo ostvarili cilj zacrtan pre početka prvenstva – rekao je Luka Svetličić, po mišljenju mnogih jedan od najboljih igrača kluba iz Gornje varoši u ovoj sezoni.

Što se tiče same utakmice, Zvzdara je prva povela golom Đorđevića, ali je upravo Svetličić, pogotkom u 69. minutu doneo izjednačenje i postavo konačan ezultat.