Englezi pokazali karakter, Španci će dati sve od sebe da ga „slome“

Finale evropskog prvenstva u fudbalu je kompletirano, a njega čine selekcije Španije i Engleske.

Španci su do finala došli pobedom nad Francuskom, a pre njih su redom padale reprezentacije Hrvatske, Italije, Albanije, Gruzije i Nemačke. Od „Crvene furije“ se nije očekivalo da će stići ovoliko daleko, a kladionice su je stavljale tek posle glavnih favorita – Portugala, Francuske i Engleske.

Međutim, nakon grupne faze Španci su poprilično iznenadili svojom lepršavom i zrelom igrom, pa su tako i osvojili srca navijača, koji su odmah počeli da špekulišu o finalu, pa čak i eventualnom osvajanju trofeja namenjenom pobedniku.

Izuzetan spoj mladosti i iskustva koji je napravio Luis de la Fuente, podigao je očekivanja od ove reprezentacije i fenomenalnim partijama zasluženo su se našli u finalu.

Reprezentacija Engleske je sušta suprotnost. Od starta prvenstva bili su prognozirani za finale, do kojeg su i došli. Ipak, ono što su prikazali igrači nije oduševilo nikoga, a mnogi su i očekivali da će pakovati kofere nakon četvrtfinalne utakmice protiv Švajcarske.

Grupnu fazu prošli su sa samo jednom pobedom – nad Srbijom, dok su se protiv Danaca i Slovenaca dobrano pomučili za bod. Slovačku su savladali posle produžetaka, a Švajcarsku nakon penala. I Holandija je prva stigla do prednosti, ali su Englezi pokazali karakter i kvalitet koji je bio neophodan za prolaz.

Zasluženo ili ne, Englezi su opravdali očekivanja da dođu do finala, poseduju kvalitet koji je neophodan, kao i klupu koja je dovoljno dugačka da u svakom trenutku neko može da promeni tok igre.

Španci će morati da premoste još jednu tešku prepreku do trofeja, ali Englezi su pokazali da su se malo probudili. Finale je zakazano za nedelju, 14. jul u 21 čas na Olimlija stadionu u Berlinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *