Vladimir Volkov za „Max Sport“: Sa Kolubarom sam ušao u Superligu, a zbog nje ispao iz Srpske lige

 

U finišu proteklog prvenstva, kormilo PKB iz Padinske Skele preuzeo je Vladimir Volkov, nekadašnji igrač Partizana i više domaćih klubova, ali i reprezentativac Crne Gore. Zadatak je bio više nego odgovoran, jer se klub u tom trenutku borio za opstanak. Ipak, misija se neuspešno završila. „Mlekadžije“ su u četiri kola ostvarile tri pobede, ali to nije bilo dovoljno za spas.

Bio je to povod da se mladi trener rastane sa klubom koji će od ove jeseni da se takmiči u Beogradskoj zoni.

– Otišao sam iz PKB – počeo je razgovor za „Max Sport“ Volkov.- Nismo uspeli u onome što je bio cilj, tako da je usledio rastanak. Svima u klubu želim svako dobro u narednom periodu. Zahvalan sam na prijemu saradnji, na podršci… Trenirao sam dobre momke, sarađivao sam sortskim ljudima, ali dalje nisam mogao.

Splet nesrećnih okolnosti po PKB odredio je sudbinu?

– Desilo se šta se desilo. Čudna je to priča. To samo fudbal može tako da režira…

Mislite na režiju na terenu ili van njega?

– Na terenu smo uradili šta je bilo do nas, o drugima ne bih da pričam.

Gde je nastao problem za klub čiji ste trener bili do nedavno?

– Ove sezone je pet timova moralo da ispadne, a jedan da ide u baraž. Mi smo već bili viđeni u doigravanju, a onda nam se dogodi peh da Kolubara ispadne iz Prve lige i nas praktično preseli u niži rang.

Ispade da vam je presudio klub čiji ste deo bili u godini najvećeg uspeha Lazarevčana?

– To je ona priča, ona režija… Fudbalski putevi. Da, bio sam deo stručnog štaba Zorana „Kize“ Milinkovića kada je Kolubara postala superligaš. Jedno divno vreme, dobar klub, ljudi u njemu, sjajan igrački kadar… Tako se namestilo da sa Lazarevčanima slavim, a dve godine kasnije, zbog njih tugujem. Šteta, verujem da će se i PKB, ali i Kolubara ubrzo vratiti tamo gde im je i mesto – završio je pomalo neobičnu fudbalsku priču Vladimir Volkov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *