PUČE BOMBA: Iz Madrida PRAVAC u Milan!

Medicinski pregledi biće obavljeni u najskorije vreme

Italija je na nogama – Dijego Godin stiže u Inter!

Samo nekoliko dana pošto su u Španiji osvanuli naslovi da je Atletiko Madrid u velikoj opasnosti da ostane bez vrsnog štopera pošto mu ugovor ističe kroz šest meseci, sa Čizme je odjeknula transfer bomba – Dijego Godin je dogovorio sve detalje prelaska u Inter na leto.

Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio, koji je do detalja upoznat u praktično sve poslove koji se obavljaju u Seriji A i šire, izašao je u javnost sa svim pojedinostima posla koji će Interu doneti vrsno pojačanje u srcu odbrane.

Dijego Godin će s Nerazurima potpisati ugovor na dve godine, uz opciju automatskog produžetka na još godinu dana. Medicinski pregledi biće zakazani u naredne dve sedmice, posle čega će Godin staviti autogram na papirologiju i tako zakazati transfer koji će se zvanično dogoditi 1. jula.

Veliko pojačanje za Inter, ogroman gubitak za Atletiko! Gotovo je neverovatno kako su Rohiblankosi ostali bez čoveka sa kojim su imali usmeni dogovor o produžetku saradnje samo nekoliko dana po zatvaranju letnje transfer pijace. Tada je Godin odbio transfere u Mančester junajted i Juventus, uz obećanje da će dobiti povišicu na već postojeći ugovor vredan 5.000.000 evra godišnje, ali je ljubav očigledno pukla u poslednja tri-četiri meseca. Pregovori su skroz stali, a sada je izvesno da će Godin karijeru nastaviti u Seriji A.

Inter će ovim transferom započeti veliku rekonstrukciju tima za naredno leto, kada se očekuju još neki veliki transferi.

Dijego Godin je u Atletiko stigao 2010. godine iz Viljareala za 8.000.000 evra, a od tada je osvojio jednu šampionsku titulu u Španiji, jedan Kup kralja, te Superkup Španije. Takođe je uzeo i dva pehara Lige Evrope, tri UEFA Superkupa, a dva puta je bio i vicešampion Evrope. Oba puta Rohiblankosi su poraženi od Reala u finalu. Dobitnik je niza timskih i individualnih priznanja.

Kakva vest za subotnje jutro!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!