ČOVIĆ NAJAVIO EVROLIGU: Zvezda TEŽI ka njenom društvu!

Ко код да нам дође, морамо да га победимо да бисмо остварили циљ – каже искусни организатор игре Филип Човић

Сезона не може да буде усправна линија, поготово када се у њој одигра више од 80 мечева. Пре се може говорити о кривој која представља успоне и падове, добре и лоше периоде.

У том духу смо Филипа Човића, на почетку питали како он оцењује актуелни тренутак Црвене звезде, док се броје дани до мечева од којих ће зависити да ли ће сезона бити успешна или не.

– Спремамо се за плеј-оф, прво полуфинале, а потом, надам се и финале. Желимо Црвену звезду да вратимо у Евролигу и томе је све подређено. Сви тимови имају успоне и падове. То је сасвим природно. Да нема тога спорт не би био толико занимљив. Искрен да будем задовољан сам тренутним стањем, али и оним што смо прошли. Било је ту несрећних пораза на пола коша, што нас је коштало четвртфинала Еврокупа, а после је дошло и то финале Купа Кораћа. Ипак, оно најважније тек следи и све је у нашим рукама – поручио је искусни организатор игре трофејног клуба.

До шампионске трке је остало још десет дана. Црвена звезда ће стартовати са пол позиције, захваљујући импресивној серији од 16 мечева без пораза и већ одавно може да размишља о плеј-офу и мечевима у које стаје цела сезона.

– Сви са великим нестрпљењем чекамо те утакмице. То је оно за шта тренирамо и играмо. Има још доста времена, пре тога имамо и меч против Меге, али верујем да ће све то брзо проћи. Последње коло за нас нема резултатски значај. Први смо, па смо први. Али желимо да искористимо сваку прилику да се уиграмо и подигнемо квалитет игре, како бисмо током плеј-офа били на горњој граници. Да будемо тим какав смо били и какав настојимо да будемо. Меч са Мегом ту може да нам помогне.

Након минулог кола јасно је да Црвена звезда у полуфиналу више не може да иде на Цедевиту. Али тек последње коло ће решити да ли је прва препрека вечити ривал или Будућност.

– Пратимо шта се дешава, не само када је у питању врх табеле, већ и доњи део. Лига је изузетно занимљива. Не знају се још све позиције за плеј-оф, а да не говоримо да се четири екипе боре за избегавање последњег места или баража. Како се приближава полуфинале, многи ме питају шта нам је боље, да ли Будућност или Партизан. Не волим да причам о тиме, а уосталом шта је боље и зашто? То су специфичне серије које се играју на две, односно три добијене утакмице. Сви противници су добри, нико не долази до завршнице случајно. Не волим ни да отварам ту тему. Ко код да нам дође, морамо да га победимо да бисмо остварили циљ.

Плеј-оф са собом носи тензију и додатни притисак. Ко се избори са тим биће у много бољој ситуацији да направи разлику.

– Нема дилеме да ли смо или нисмо, ми морамо да будемо спремни. То је наша обавеза и посао. И не желим да другачије да постављам ствари. Сви смо свесни шта нас чека и знамо да је потребно да имамо максималну концентрацију. Да, као што се каже, имамо хладну главу и врело срце.