Emotivni prizor ispred stana Nebojše Glogovca: Tužna ruža ostavljena na ulazu zgrade (FOTO)

Ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo Nebojša vlada apsolutna tišina

Nebojša Glogovac preminuo je u petak, 9. februara, u Beogradu.

Sama vest o tome da je Nebojša teško bolestan zatekla je mnoge, a pretužna vest o tome da nije uspeo da se izbori za život ostavila je bez teksta sve koji su ga poznavali, ali i one koji su ga gledali samo preko malih erkana, te u sjajnim predstavama koje je odigrao.

Ispred porodičnog stana u kojem je Nebojša živeo sa partnerkom Milicom Šćepanović, te njihovom ćerkicom Sunčicom vlada muk.

Nebojšine komšije jedva izgovaraju po neku reč, a jedan gospodin ispred ulaza u zgradu ostavio je ružu.

Podsetimo, za vest da je Nebojša teško bolestan javnost je saznala 30. januara 2018. godine.

Kako nam je tada rečeno, Nebojšino stanje bilo je ozbiljno, a slavni glumac početkom januara posetio je i jednu bolnicu u Nemačkoj. Nebojši se zdravstveno stanje naglo pogoršalo poslednjih dana decembra, pred Novu godinu, a po savetu prijatelja i lekara otišao je i u Nemačku po pomoć, prvih dana tekuće godine. U bolnici u kojoj je bio urađeni su mu detaljni pregledi, ali se posle konsultacija sa lekarima ipak odlučio za povratak u Beograd.

Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji „Bolji život“, u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvi film u kojem se pojavio jeste u „Vukovar, jedna priča“, gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“, gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima „Do koske“, „Bure baruta“, a veliku popularnost stekao je u seriji „Porodično blago“ u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Nebojša je dobitnik brojnih nagrada, kao što su „Zlatna arena“, nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

Nebojša Glogovac poslednju nagradu dobio je 30. avgusta 2017. godine, na tradicionalnom niškom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg iragnog filma – Filmskim susretima. Nebojši je tada uručena najveća nagrada festivala, za ulogu profesora Vjeko Kralja u filmu „Ustav republike Hrvatske“.

– Hvala vama, divnoj niškoj publici, koji čuvate film i džez. Meni to puno znači – rekao je Glogovac nakon primljene nagrade.