PUNO SRCE I DŽEPOVI: Evo sa koliko su nagrađeni fudbaleri Zvezde za plasman u plej- of LŠ (FOTO)

U slučaju da se ostvari istorijski uspeh, plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Crvena zvezda bi zaradila između 17 i 18 miliona evra. Prvak Srbije pod komandom trenera Vladana Milojevića konačno je uspeo da veže dve evropske sezone, čime je uloženi trud konačno počeo da se isplaćuje i sa finansijske strane.

Čelnici Crvene zvezde znali su da nagrade plasman fudbalera u grupnu fazu Lige Evrope. Posle trijumfa u Trnavi nad Spartakom (2:1) rukovodstvo kluba odlučilo je da svakom fudbaleru da premiju od 48.000 evra!

Da bi ih dodatno motivisali za najvažniju utakmicu protiv Salcburga, sledećeg utorka na praznoj Marakani, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović i Upravni odbor obećali su premiju svakom fudbaleru od 80.000 evra! Upravo toliko novca dobiće igrači ako se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona.

Treba napomenuti da će 48.000 evra dobiti samo oni igrači koji su do sada odigrali svih šest utakmica u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv Spartaksa, Suduve i Spartaka. Ostali, koji su ulazili sa klupe dobiće proporcionalne manje, prema zaslugama i učinku na terenu.

Fudbaleri Crvene zvezde su u prve dve runde kvalifikacija za Ligu šampiona zaradili 660.000 evra, eliminacijom Spartaksa (280.000) i Suduve (380.000). Za eliminaciju Spartaka iz Trnave crveno-beli će od UEFA dobiti 480.000 evra. U slučaju da ispadnu od Salcburga, za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope dobiće još pet miliona evra. To znači da je Crvena zvezda do sada zaradila ukupno 6,14 miliona evra.