Slatka računica: Zvezda već osigurala 8.700.000 evra, ulazak u raj Lige šampiona 18.000.000

Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana zadovoljno trljaju ruke.

Crvena zvezda je odradila najvažniji deo posla ovog leta. Izabranici Vladana Milojevića postali su prva generacija u istoriji kluba koja je dva puta uzastopno obezbedila plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, ali pored samog takmičarskog uspeha, najtrofejniji srpski klub imaće i ogromnu finansijsku korist.

Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana zadovoljno trljaju ruke, jer je Crvena zvezda već sada osigurala prihod od UEFA u izosu od 8.700.000 evra i to zahvaljujući činjenici da je plasman u grupnu fazu takmičenja obezbedila plasmanom u plej-of Lige šampiona.

Koliko je važno što je sinoć eliminisan Spartak iz Trnave govori i čista računica da bi plasman u Ligu Evrope preko plej-ofa ovog takmičenja iznosio oko 4.000.000 evra.

U pomenutu sumu uračunat je kompletan prihod od UEFA, računajući i TV prava, ali ne i zarada od ulaznica koja će doneti dodatni priliv kapitala u kluspsku kasu srpskog šampiona.

Ipak, crveno-beli će ostati uskraćeni za oko 800.000 evra zbog činjenice da će protiv Salcburga tribine biti prazne, a dodatni udarac predstavljaće i prazan stadion na jednoj utakmici grupne faze takmičenja.

Crvena zvezda je prošle sezone od prodaje ulaznica ukupno zaradila oko 4.000.000 evra, od čega 2.600.000 u grupnoj fazi takmičenja. Zahvaljujući suspenziji stadiona, zarada bi ovoga puta bila nešto manja, ali ako se bude igrala Liga šampiona, to će već biti druga priča…

Crvena zvezda je sada došla na prag fudbalskog i finansijskog raja. Samo učešće u elitnom takmičenju crveno-belima bi donelo čistu zaradu između 17.000.000 i 18.000.000 evra.

Srpski šampion je konačno uspeo da veže dve evropske sezone, čime je uloženi trud konačno počeo da se isplaćuje i sa finansijske strane. Jasno je da bi nekoliko ovakvih sezona u kratkom vremenskom periodu uticalo na to da klupska kasa bude u potpunosti oporavljena.