BELGIJA LAGANO DO TRIJUMFA: Sa POLA gasa do još jedne POBEDE!

Nema Island šta da traži u elitnoj diviziji Lige nacija

 

Ono što su Španci uradili Hrvatima totalna je dominacija i demonstracija moći. Belgijanci možda nisu bili rezultatski tako ubedljivi, ali su se doslovno rečeno iživljavali nad posrnulim Islanđanima, koji kao da su zaboravili da igraju fudbal. Posle šestice od Švajcaraca, sada samo dva metka u srce čete selektora Erika Hamrena. Dovoljno za prve bodove Belgijanaca u Ligi nacija i dovoljno za potvrdu da Islandu nije mesto u elitnoj diviziji. 

Od prvog do poslednjeg minuta Belgijanci su vodili glavnu reč, ne dozvoljavajući domaćinu ni da „progovori„. Roberto Martinez na teren je izveo izuzetno ofanzivan tim. Napadčka trojka Azar – Lukaku – Mertens, pa na to još krilo Karasko, mladi Tilemans kao „desetka„, te Menije, po vokaciji bek, ali sa stalnim radnim radnim mestom na polovini rivala. Islanđani u potpunoj kontri – četvorica u zadnjoj liniji, petorica u vezi i jedan špic. Ništa im nije pomoglo. Da su još malo dodali gas, Belgijanci bi ih isprašili kao što su i Škote pre nekoliko dana.

Sve je u Rejkjaviku bilo rešeno za pola sata. Prvo Eden Azar sa penala u 29, pa dva minuta kasnije Romelu Lukaku. Sve do desetak minuta pre kraja Island je imao posed jedva dvadeset i kusur odsto, odnosno nijedan udarac u okvir gola.

Nisu imali Belgijanci u planu da nanesu teži poraz islanđanima, ali oni su jednostavno nudili. Sigurdson se igrao pred svojim golom u 81. minutu, driblao, pitaj boga šta je izvodio, da bi mu Mertens oduzeo loptu, gurnuo za Lukakua i to je bila tačka na i – 0:3.

U ovoj grupi sve je jasno – za mesto u plej-ofu boriće se Švajcarska i Belgija. Island u ovakvom društvu nema šta da traži.

 

VICEŠAMPION SVETA PORAŽEN SA ČAK ŠEST GOLOVA RAZLIKE: Da li je to Enrike uspeo da vrati onu „STARU“ Španiju?

 

<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>