GORI AUSTRALIJA: Degenekov ODGOVOR ostavio je novinare u ČUDU!?

Defanzivac crveno-belih uporedio Milojevićev tim sa evropskim gigantima.

Otkako je posle Svetskog prvenstva stigao u Crvenu zvezdu, australijski reprezentativac Miloš Degenek konstantno pruža dobre partije. Nekadašnji igrač japanske Jokohame, govorio je za tamošnje medije o uspesima na Marakani, očekivanjima u Ligi šampiona i velikom remiju protiv Napolija.

– Ovo je nešto što nam kao naciji, kao klubu i kao ljudima daje ogroman podsticaj. Ovo pokazuje da srpski fudbal nije umro, da je Crvena zvezda živa i da sve što radi radi veoma dobro. Nisam čak bio ni rođen kada je Crvena zvezda poslednji put učestvovala u grupnoj fazi Lige šampiona, tako da je to za mene bilo ostvarenje sna, ali isto tako i ostvarenje sna za tih 52.000 ljudi koji su bili na stadionu. Neki od njih su bili svedoci onoga što je bilo pre 26 godina, ali većina ipak nije – rekao je Degenek za Bi-Bi-Si.

Milojevićev tim nalazi se u „grupi smrti“ Lige šampiona sa velikanima poput PSŽ-a, Liverpula i Napolija, ali je srpski prvak već na startu pokazao zube velikom favoritu. Iskusni štoper smatra da Zvezda ima mnogo veću istoriju od rivala u grupi.

– Napoli nikada nije osvojio ovo takmičenje, PSŽ takođe, dok je Liverpul to uradio pet puta. Ovi klubovi su toliko finansijski jaki da mogu da osvoje bilo šta. Za nas, to je drugačije. Na primer, jedan igrač Napolija vredi 60 miliona evra, a naš ceo tim 44. To nema veze kada staviš istoriju, navijače i ono što je klub uradio i šta trenutno radi u jedno. To je neverovatno. To je ono što nas igrače ovog kluba čini da igramo srcem, a ne za novac. Divno je biti deo Crvene zvezde u ovom trenutku – istakao je Miloš Degenek u razgovoru za australjske medije.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!