GROBARI GA MRZE, DELIJE VOLE: KO je SUDIJA koji je DOSUDIO Zvezdi gol!?

Duel komšija u Humskoj završen rezultatom 1:1.

Čovek o kojem se najviše priča posle 158. večitog derbija je peti sudija Nenad Đokić. Arbitar iz Užica dospeo je u epicenter zbivanja pošto je signalizirao glavnom sudiji Danilu Grujiću da je lopta posle šuta glavom napadača Crvene zvezde Ričmonda Boaćija prešla gol liniju.

Derbi je završen remijem 1:1, a fudbalska javnost ni posle bezbroj puta pregledanog snimka ne može sa sigurnošću da utvrdi da li je lopta prešla celim obimom gol liniju.

Đokić nije „pao s Marsa“ na derbi, jer je u pitanju jedan od srpskih najcenjenijih sudija. Jedan je od šestorice glavnih sudija sa „elit liste“ arbitara Superlige. Na njoj su još: Milorad Mažić, Danilo Grujić, Aleksandar Vasić, Igor Stojilković i Srđan Jovanović.

Kako navode Večernje novosti, Nenad Đokić je došao u fokus fudbalske javnosti 7. maja 2016. godine kada je pred praznim tribinama sudio meč 5. kola plej-ofa Superlige Crvena zvezda – Vojvodina (1:3). Tada je u 70. minutu isključio trenera domaćina Miodraga Božovića, pošto mu se trener Zvezde, čulo se jasno, obratio uvredljivim rečima: „Šta to sviraš, ko** jedan?“

Đokić je bio deo srpskog sudijskog ima na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, koji je odlično predvodio najbolji srpski sudija Milorad Mažić.

Ove sezone je vodio utkmicu Radnik – Partizan 1:0 u prvom kolu Superlige, a zatim je sudio i Crvenoj zvezdi u trijumfu nad Spartakom rezultatom 3:0 u četvrtoj rundi nacionalnog šampionata

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!