ŠOK: Ronaldo i Mesi će OVDE godine IZGUBITI SVE!?

Ove godine videćemo novinu, osim što će biti najverovatnije prekinuta decenijska vladavina tandema, prvi put biće dodeljena još jedna „Zlatna lopta“. O tome će se pitati i Ronaldo i Mesi, kao i još 31 legenda svetskog fudbala.

Ako neće dobiti „Zlatnu loptu“, a makar će odlučivati o dobitniku, doduše, biće među panelistima, to jest komisijom koja će prvi put u istoriji dodeliti nagradu najboljeg na svetu za igrača do 21 godine.

Naziv nagrade je „Trofej Kopa“ u čast slavnog Rejmona Kope, a Mesi i Ronaldo koji su po pet puta osvojili „Zlatnu loptu“, pridružiće se ostalim osvajačima u glasanju.

Najstariji je Luis Suarez, Španac koji je igrajući za Inter dobio priznanje, tu su naravno trostruki osvajači, Platini i Van Basten, pa dvostruki Bekenbauer, Brazilac Ronaldo, Rumenige, Kigen, kao i Denis Lou, Bobi Čarlton, Rivera, Gerd Miler, Blohin, Simonsen, Rosi, Belanov, Gulit, Mateus, Papen, Bađo, Stoičkov, Vea, Zamer, Zidan, Rivaldo, Figo, Oven, Nedved, Ševčenko, Ronaldinjo, Kanavaro i Kaka, poslednji čovek koji je osvojio titulu najboljeg pre vladavine Mesija i Ronalda.

Ta vladavina biće po svemu sudeći prekinuta ove sezone, „Zlatna lopta“ u verziji Frans Futbala neće biti možda dodeljena Modriću, kao što je učinila FIFA, ali neće ni Ronaldu, ni Mesiju.

Naime, po mnogima, Grizman bi mogao da bude glavni favorit, a sigurno da će i Modrić biti u konkurenciji.

Što se tiče prve „Zlatne lopte“ u istoriji za igrače mlađe od 21 godine, čini se da tu nema dileme, Kilijan Mbape je veliki favorit da dobije nagradu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!