LOPETEGI NIJE ODUŠEVLJEN IDEJOM: Trener Real Madrida se protivi PLANU uprave španske lige!

Дозволу за одигравање утакмице треба да издају Фудбалски савез Шпаније, Фудбалски савез САД, Европска фудбалска унија (УЕФА) и Конфедерација Северне, Централне Америке и Кариба (ЦОНЦАЦАФ)

 

Тренер фудбалера Реал Мадрида Ђулен Лопетеги критиковао је данас планове да се једна првенствена утакмица одигра у САД, рекавши да то подрива домаћи шампионат.

Шпанска прва лига недавно је потписала 15-годишњи уговор са медијском компанијом Релевент, у циљу промоције фудбала и својих брендова у иностранству, а према коме би једна првенствена утакмица требало да се одигра у САД.

Управа шпанске лиге је у уторак тражила дозволу од Фудбалског савеза (РФЕФ) да Ђирона и Барселона одиграју утакмицу у Мајамију, 26. јануара.

– Не желим да се то догоди. То неће допринети уједначеном такмичењу. Све екипе би требало да играју на истим стадионима – рекао је Лопетеги, пренели су британски медији.

Дозволу за одигравање утакмице треба да издају Фудбалски савез Шпаније, Фудбалски савез САД, Европска фудбалска унија (УЕФА) и Конфедерација Северне, Централне Америке и Кариба (ЦОНЦАЦАФ).

Председник РФЕФ Луис Рубијалес недавно је говорио против идеје о утакмици у САД.

Такође, тим плановима се противи и Удружење шпанских фудбалера. После састанка у понедељак, саопштено је да ће фудбалери донети коначну одлуку да ли ће се утакмица играти у САД.

 

KO TO SMETA NOVAKU NA PUTU KA NAJBOLJEM SVIH VREMENA: Ukoliko Novak ostane ovako MOTIVISAN i SPREMAN, sve je moguće!

 

<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>