NEMA OPUŠTANJA: TRENER Partizana OŠTAR pred meč u Lazarevcu!

„Kontinuitet se stvara na utakmicama kao što je predstojeća u Lazarevcu“, kaže trener Partizana uoči početka odbrane trofeja Kupa Srbije

Derbi bio i prošao. No, u Humskoj 1 ne gledaju iza, već ispred sebe i umesto post festuma okršaja sa Crvenom zvezdom uveliko su se posvetili gostovanju Kolubari, u šesnaeastioni finala Kupa Srbije.

Sa jasnim zadatkom da što je lakše moguće otpočnu odbranu pehara koji već tzri godine krasi Trofejnu salu na stadionu poviše Autokomande.
Ovo je najmasovnije takmičenje u zemlji, igra se jedna utakmica, nema popravnog. Igramo protiv Kolubare, ekipe sastavljene od iskusnih i prekaljenih superligaških i igrača iz inostranstva, kao i grupe mladih fudbalera. Taj klub ima ambiciju da se vrati u Prvu ligu, ima infrastrukturu, teren je u odličnom stanju… Ovo su nezgodne utakmice, uvek kad se igra jedan meč, to je praktično nokaut faza. Može da bude neprijatno“, preneo je očekivanja pred put u Lazarevac Zoran Mirković.

Šef stručnog štaba Partizana će, verovatno, pribeći rokadama u ekipi izmorenoj okršajem sa Zvezdom, kako bi iste snage sačuvao za nedeljno gostovanje u Nišu. Očekuje se u prvih 11 budu golman Filip Kljajić, desni bek Miroslav Vulićević, napadač Nemanja Nikolić, možda vezista Đorđe Ivanović… Bilo kako, cilj crno-belih je plasman u naredno kolo.
„Ne smemo da se opustimo, mi smo Partizan, oni su igrači Partizana. Ponavljam ko zna koji put, to im je posao, to je obaveza. Posle nedeljne utakmice momci su bili malo utučeni. Mislim da smo zaslužili više iz te bitke, ali vidi se da su dobro, da su se podigli, međutim, u fudbalu moraju da se potvrđuju iz utakmice u utakmicu. Sve što je bilo u nedelju za nas je zatvorena knjiga, da bismo bili pravi, moramo da imamo kontinuitet, a kontinuitet se stvara na utakmicama kao što je predstojeća u Lazarevcu… Odnos igrač-trener se zasniva na poverenju, i ja kao trener i opet igrač sa druge strane. Kad budemo imali maksimalno poverenje, ja u igrače, oni u mene, mislim da će to biti još bolje“.

Na derbiju se videlo da Partizan može izuzetno lepo da organizujer igru, vodi utakmicu, što je često otkako je zamenio Miroslava Đukića popularni Bata zamerao izabranicima. Sad ih hvali za pristup i hrabrost.
Dosta bolje to ide, ali ponavljam – nema opuštanja“, precizirao je Mirković.

Susret Kolubara – Partizan na programu je u sredu od 15.00 u Lazarevcu.

 

VEROVALI ILI NE:I u ZATVOR zbog idola!

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!