ŠOK: Mažić VIŠE NIJE NAJBOLJI sudija u Srbiji!?

Sudio je finale Lige šampiona i bio projektovan za finale Mundijala, ali izgleda da u Srbiji Milorada Mažića više ne smatraju našim najboljim arbitrom.

Promene koje su se tokom leta dogodile u Sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije dovele su do toga da na utakmicama Super lige i Prve lige Srbije vidimo neka nova imena.

Nakon „seče“ koja se dogodila u pauzi između dve sezone došli smo do toga da su u „Elit grupi“ sudija ostala šestorica arbitara na čelu sa Miloradom Mažićem.

Pored najboljeg srpskog sudije na pomenutoj listi ostali su Danilo Grujić, Nenad Đokić, Srđan Jovanović, Aleksandar Vasić i Igor Stojilković, s tom razlikom da svi navedeni arbitri redovno sude u Srbiji, što se ne može reći za Milorada Mažića.

Čovek koji je sudio finale Lige šampiona i bio projektovan za glavnog arbitra finala Mundijala (plasman Hrvatske u finale uticao je na to da Mažić ne sudi) sve ređe biva delegiran za utakmice u Super ligi Srbije.

Tačno je da je Milorad Mažić imao obaveze na pojedinim seminarima, kao i da je bio angažovan za mečeve u šampionatima Saudijske Arabije i Kine, ali to ne menja činjenicu da njegov angažman u Super ligi mora da bude veći.

Vrbašanin i njegovi pomoćnici nisu delili pravdu na 158. „večitom“ derbiju, a razlog je taj što su dan pre najveće fudbalske svetkovine u Srbiji bili angažovani u duelu Guižua i Pekinga u kineskoj Super ligi.

Frapantno zvuči podatak da je Mažić u prvih devet kola Super lige delegiran za glavnog arbitra samo na JEDNOJ utakmici!

Milorad Mažić je delio pravdu na utakmici Proleter – Vojvodina koja je 24. avgusta odigrana u Novom Sadu i koju je Voša dobila rezultatom 1:0.

Tokom prethodne sezone Mažić je sudio na 17 utakmica u Super ligi Srbije. Ostaje da se vidi da li će u sledećih 28. kola domaćeg prvenstva najbolji srpski arbitar biti češće angažovan.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!