ZAČEPIO SVIMA USTA: Direktor Matematičke gimnazije UTIŠAO večite!

Srđan Ognjanović kaže da je zbog položaja kamera nemoguće na osnovu snimaka i fotografija utvrditi ko je u pravu – Partizan ili Zvezda

Veliku polemiku u srpskoj javnosti izazvao je gol Ričmonda Boaćija kojim je Crvena zvezda došla do boda u 158. večitog derbija protiv Partizana. Da li je lopta celim obimom prešla gol liniju ili je Vladimir Stojković uspeo da interveniše na vreme? Precizan odgovor na to sa potpunom sigurnošću ne može niko da pruži, iako su pristalice oba kluba crtale i merile sve i svašta fotografijama te situacije sa meča. U polemiku se uključio i direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović, ali ni on nije rešio dilemu.
„Pomno smo dva sata gledali i analizirali obe fotografije, bile su tu prisutne i kolege sa nacrtne geometrije. Prvo i osnovno, kamere nisu snimale iz ugla stative, nego su pomerene ulevo. Tako da ne znamo koji je ugao u pitanju. Bez toga je nemoguće sa sigurnošću utvrditi da li je lopta prešla gol liniju“, kazao je Ognjanović za Kurir.

O fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama u prilog jednoj ili drugoj tvrdnji.
„Lako je povući te linije, ali one nisu povučene iz pravog ugla i ne znače ništa. Da je snimak urađen iz ugla stative, onda bi te linije bile tačne, ovako nisu“.

Sigurne „presude“ prema njegovim rečima – nema.
„To je nerešivo pitanje! Mi odavde, sa autoritetom Matematičke gimnazije, ne smemo da tvrdimo da jeste ni da nije gol. Ostala je večita misterija da li je regularan čuveni gol iz 1966. godine sa meča Engleska – Nemačka, evo, ostaće sada i ovo! Uostalom, kad bi sve znali, onda bi nam bilo dosadno, ovako je lepše, ima ta draž“, zaključio je Ognjanović.

FSS REKAO SVOJE: Sudija će biti ŽESTOKO kažnjen!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!