ZVEZDA U POLUFINALU: Delije NJEGA dižu u NEBESA!?

Crveno-beli bolji od Olimpije.

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da se plasiraju u polufinale ABA Superkupa u Laktašima, pošto su u poslednjem duelu četvrtfinala savladali ljubljansku Olimpiju rezultatom 86:60. Rival prvaka Srbije u bici za finale (subota, 20.30) biće Cedevita koja je u petak bila bolja od Zadra. U drugom polufinalu sastaće se Partizan i Budućnost (subota, 18.00).

Ekipa Milana Tomića i u prvom takmičarskom meču ove sezone nastavila je sa trijumfima kao u pripremnom periodu. Beograđani su se mučili sa Olimpijom u prvom poluvremenu, pogotovo u uvodnoj četvrtini, kada su Ljubljančani postigli čak 28 poena.

Mirza Begić je bio nereševa enigma za centre crveno-belih, ali je Zvezda do odlaska na veliki odmor uspela da istopi prednost protivnika na samo „minus dva“.

A, u drugom poluvremenu – druga Crvena zvezda. Srpski klub je stegao odbranu do tačke pucanja, primio samo 18 poena za 20 minuta, dok je u napadu Maiku Cirbesu društvo počeo da pravi Bili Beron. Američki šuter je pogodio četiri trojke, a od finiša treće četvrtine „dobio je“ i centra za savršenu saradnju. Mladi Dušan Ristić je šansu od trenera Tomića iskoristio na savršen način sa deset poena i tri skoka za manje od deset minuta provedenih na parketu.

Važne uloge u pobedi crveno-belih su imali i Džo Regland i Stratos Perperoglu, a utisak je da u crveno-belima ima dovoljno rezerve za okršaj sa Cedevitom, koju mnogi smatraju za najvećeg favorita za osvajanje titule u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda – Olimpija 86:60 (20:28, 20:14, 20:9, 26:9)

DVORANA: Sportska hala u Laktašima. SUDIJE: Miloš Koljenšić, Igor Dragojević, Saša Babić.

CRVENA ZVEZDA: Regland, Radanov, Čović, Perperoglu, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

OLIMPIJA: Džons, Tratnik, Felton, Špan, Bubnić, Lazić, Šamanić, Lapornik, Begić, Badžim, Mesiček, Sanon.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!