DELIJE ĆE SE ODUŠEVITI! Njih dvojica NE GUBE nadu!

Igrači crveno-belih posetili štand Srbije Danas na „Media marketu“.

Portal Srbija Danas i ove godine učestvuje na „Media marketu“ koji se do 28. oktobra održava u Hali 3 Beogradskog sajma paralelno sa Međunarodnim beogradskim sajmom knjiga, a gosti na našem štandu su bili i Dejan Joveljić i Aleksa Terzić, fudbaleri Crvene zvezde. Standardni u omladinskoj selekciji, ali i budućnost crveno-belih (igrali i seniorske mečeve), dva dana posle utakmice u Ligi šampiona sa Liverpulom sumirali su utiske. Ekipa Bratislava Živković imala je prednost od 1:0, ali je u poslednjih nekoliko minuta došlo do potpunog preokreta.

– Bili smo blizu, kao i protiv Pari Sen Žermena. Ovog puta malo bliži, ali nažalost nismo izdržali do kraja. Dali su nam dva lepa gola, nama ostaje žal. Da smo pobedili, bili bismo prvi, a šanse za prolaz bi bile velike. Šta da se radi, okrećemo se preostalim utakmicama (još tri) i dalje se nadamo – rekao je Joveljić, a zatim je o istoj temi pričao i Terzić.

– Odlično smo odigrali, da smo izdržali tih poslednjih desetak minuta. Sada možemo samo da žalimo što ni bod nismo osvojili. Jer bi nam i nerešeno značilo. Da smo pobedili u sredu, imali bi velike šanse da lagano prođemo dalje. Svima smo parirali i niko nije uspeo da nas nadigra. Da smo korisitili naše šanse i da smo se odbranil…

U ovom trenutku, Liverpul posle tri meča ima sedam bodova, PSŽ četiri, Napoli tri, a Zvezda jedan? Kolike su vam šanse sada, s obzirom na poziciju na tabeli?
Joveljić: Od prvog do četvrtog mesta nas je delilo samo nekoliko minuta. Ipak, i dalje smo u igri. Sa dve pobede idemo dalje. Očekuju nas teške utakmice i daćemo sve od sebe da osvojimo što više bodova.

Bogatiji ste za jedno veliko iskustvo. Posle takmičenja u Superligi Srbije, odmerili ste snage i sa stranim ekipama?
Joveljić: Bili smo u oba kampa, i u Francuskoj i Engleskoj. To je na nekom drugom nivou. Imaju mnogo bolje uslove i tu su u velikoj prednosti. Posebno me je oduševio kamp Liverpula. Još je bolji nego onaj koji ima Pari Sen Žermen. Kada pogledate, ne nazire se kraj terenima. Međutim, kada je reč o igrama, tu ne zaostajemo mnogo. Možemo ravnopravno da se nosimo sa svima. Ekipa Liverpula je starija od nas. Samo Terza i ja smo stariji, ostali naši igrači su 2001. godište. Njihovi igrači su godinu i dve stariji.

Terzić: Slažem se. Uslovi su drugačiji, oni su u prednosti. Isto tako, imaju priliku da igraju u njihovoj U23 ligi. A naši momci nisu prošli ni pola, tako da kod njih postoji doza straha. Dejan i ja sno imali utakmice i za seniore, ali oni nisu. Na kraju se to i videlo, to neiskustvo, i zbog toga nismo sačuvali prednost.

Ove godine u Omladinskoj ligi Srbije ne ide vam baš dobro. Prošle godine ste bili prvaci, a sada ste posle 12 kola na petom mestu?
Joveljić: Pa, da. Ne ide nam… Fokus jeste prebačen na takmičenje u Evropi, ali moram i da napomenem da naša ekipa igra sa godinu dana mlađim godištem. To je razlog, druge ekipe su fizički jače. U tim uzrastu, razlika od godinu dana je velika.

Terzić: Promenilo se mnogo toga. Kod nas su došli mlađi igrači… Ima čak igrača i 2002. godište.

Koliko je teško da se koncentrišete na prvenstvo u Srbiji, kada igrate i u Ligi šampiona?
Joveljić: Liverpul nam dolazi 6. novembra, ali u svakom trenutku moramo da budemo profesionalci. Da se u istoj meri posvetimo svim takmičenjima. Moramo da se nosimo sa tim, mada je, priznajem, to veoma teško.

Kada igrate u Evropi, skautima drugih klubova ste praktično na oku. Razmišljate li već sada o nekom odlasku u inostranstvo?
Terzić: Razmišlja se o tome. Naravno, ali je za sada prioritet da u Zvezdi ostavimo neki trag. Moj, Dejanov san je da zaigramo u prvom timu, da nas navijači zapamte, pa tek onda da idemo dalje. Ne treba ni žuriti, da ne odemo prerano, da se ne zalećemo.

Joveljić: Slažem se sa Terzom. Nismo još dovoljno spremni da idemo preko. Za sada imamo taj jedan stepenik, a to je Crvena zvezda. Želimo da ostvarimo što više pobeda. Ja želim da me navijači već pamte. I sada me prepoznaju, ali treba još mnogo da se radi. Mi smo tek na početku. Evo, neka Terza nastavi sa asistencijama sa boka, a ja ću da nastavim sa golovima – zaključio je Zvezdin golgeter i na kraju otkrio tajnu dobre saradnje sa Terzićem.

Igraju već osam godina zajedno, i to je dovoljno reći.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!