RASPAD: Oni NAPUŠTAJU Čelsi!?

Engleski mediji prenose da bi veliki broj fudbalera mogao da napusti „Plavce“ već u januaru.

Dugo je trajala saga oko angažovanja Mauricija Sarija minulog leta, pa na kraju „Plavci“ nisu imali ni vremena da odrade prelazni rok kako su želeli.

Angažovani su Žoržinjo, Mateo Kovačić (pozajmica) i Kepa Arizabalaga, prodat je Kurtoa, a na pozajmice su otišli brojni igrači, među kojima su i Kurt Zuma, Tijemu Bakajoko i Miši Batšuaji.

Jasno je da je Sari želeo još promena, kako bi sastavio roster koji odgovara njegovim zahtevima, ali je uprkos ne tako dobro odrađenom prelaznom roku uspeo da implementira svoju filozofiju na postojeći roster.

„Plavci“ igraju jako dobro, ali zbog određenih nedostataka u rosteru postoji bojazan da bi u drugom delu sezone dobrim rezultatima mogao da dođe kraj.

Da se to ne bi desilo, Čelsi će morati da posluje u januaru, poznato je da su na radaru kluba brojni igrači, poput Irvinga Lozana, Ruganija, Ikardija i Pjonteka, ali i mnogi drugi.

Sa druge strane, jasno je i da će određeni fudbaleri napustiti „Bridž“ početkom naredne godine, a engleski mediji prenose da bi čak šest fudbalera moglo da promeni sredinu.

Jedan od njih je Viktor Mouzes, koji nema poverenje Mauricija Sarija i lako bi prvi mogao da povuče nogu u januaru.

Šuška se da i da bi Mančester junajted mogao da ga angažuje, kako bi pojačali konkurenciju po desnom boku, gde Murinjo veruje samo Markusu Rašfordu.

Pored Nigerijca, štoperski dvojac je izrazio želju za promenom sredine, ukoliko se njihov status uskoro ne promeni. U pitanju su Geri Kejhil i Andres Kristensen, koji su u senci Davida Luiza i Ridigera od dolaska Sarija.

Iskusni Sesk Fabregas takođe nije u planovima Sarija, bilo je priče da je spreman da se vrati u domovinu, kao i da bi rado pojačao neki klub u Premijer ligi, ali Englezi veruju da je prva opcija za Španca da produži saradnju sa Čelsijem, videćemo šta o tome misli uprava.

I na kraju, klub bi mogla da napuste i dva mlada igrača, u pitanju su Hadson-Odoi, kao i junak pobede nad BATE Borisovim u Ligi Evrope, Ruben Loftus-Čik.

Obojici su potrebni minuti kako njihov razvoj ne bi stagnirao, pa se čini da bi „Plavci“ mogli da ih pošalju na pozajmicu.

Loftus-Čik bi zbog jako dobre partije u LE mogao da dobije šansu da se dokaže do januara, ali se čini da za Kaluma Hadson-Odoija nema mesta i da će morati na kaljenje.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!