DRAMA: PARTIZAN OSTAO BEZ GOLMANA I ODBRANE!

Nadam se da ćemo se posle reprezentativne pauze svi vratiti zdravi – kaže dvostruki strelac iz meča sa Voždovcem.

OD 5. aprila kada je Partizan u Humskoj „pregazio“ Borac iz Čačka (5:0) navijači crno-belih nisu bili u prilici da vide tada Đukićev, a sada Mirkovićev tim u ulozi predatora gladnog pobede i ubedljivog rezultata. Od tada do petka uveče i meča protiv Voždovca aktuelni vicešampion Srbije je odigrao 17 prvenstvenih utakmica u kojima je u samo dva slučaja uspeo da tri puta zatrese mrežu rivala i to je predstavljalo gornju granicu efikasnosti.

Posle četiri ovosezonska meča pred svojim navijačima gde crno-beli nisu uspeli da postignu ni dva gola, stigla je četvorka koja će sigurno mnogo značiti na planu samopouzdanja izabranicima Zorana Mirkovića.

– Najvažnije je da smo ostvarili pobedu pred pauzu. Hteli tri boda, uspeli smo u tome. Plan je bio da što ranije postignemo gol i olakšamo sebi posao, tako se i izdešavalo, gol Miletića je stigao u pravo vreme. Potpuno zasluženo smo pobedili – kaže dvostruki strelac Goran Zakarić.

Golovi u susretu sa „zmajevima“ su prvi prvenstveni za reprezentativca BiH, a prethodno je na svom debiju u dresu Partizana postigao gol na gostovanju Nordsjelandu u Danskoj.

– Od nas ofanzivnih igrača se očekuje da dajemo golove i asistiramo. Lepo je kada se postigne gol, ali važno je da smo bili borbeni i pravi tokom cele utakmice. Kada je tako rezultat ne može da izostane.

Partizan se u dosadašnjem toku prvenstva mnogo mučio sa ekipama slabijeg renomea, dok su poslednje tri utakmice pokazale da jači rivali više inspirišu Zakarića i društvo.

– Od derbija sa Zvezdom smo ušli u ritam koji svima odgovara. Protiv Zvezde i Radničkog i sad sa Voždovcem smo pokazali neku sasvim drugu igru. Sada ide pauza, reprezentativne obaveze i nadam se da ćemo svi doći zdravi pa da nastavimo ovim putem. Možda nam posle svega što se izdešavalo u poslednje dve nedelje i partija koje smo pružali pauza baš i neće prijati – nasmejao se ofanzivni vezista Partizana.

Akcija koja je prethodila drugom golu Partizana, a prvom Zakarićevom, je pokazatelj da se na treninzima u „Zemunelu“ dosta pažnje posvećuje detaljima.

– Bilo je uigranih akcija i iz jedne takve smo postigli gol. To sa Nemanjom je rađeno na treninzima. Poboljšali smo efikasnost, to je u korist ekipe i svih nas, neka tako bude i dalje – zaključio je Zakarić.

TRI DANA VOLjNO
ODMAH po završetku utakmice sa Voždovcem fudbaleri Partizana su od šefa Zorana Mirkovića dobili tri dana voljno i sa pripremom za nastavak Superlige će početi u utorak. Kao i uvek u ovakvim situacijama svlačionica Partizana će biti značajno praznija zbog reprezentativaca u raznim selekcijama, a među prvima je Beograd napustio reprezentativac Zelenortskih Ostrva Rikardo Gomeš pred kojim je kvalifikacioni meč protiv Tanzanije.

VIRUS DRMA CRNO-BELE
VIRUS koji ovih dana hara glavnim gradom Srbije pokosio je nekoliko prvotimaca Partizana. Vladimir Stojković je na poluvremenu napustio igru zbog visoke temperature, a sa istim problemom se bori i levi bek Slobodan Urošević koji je ipak ostao na terenu svih 90 minuta.
Levi bek Nemanja Miletić je danima na terapijama, a visoku temperaturu, čak 39 stepeni, imao je u petak i Nebojša Kosović.

NEVEROVATNO: SMENA TRENERA U NEMAČKOJ!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!