NEVEROVATNO: SMENA TRENERA U NEMAČKOJ!

Tajfun Korkut dobio otkaz posle sedam kola.

Štutgart više nema trenera. Poraz od Hanovera (3:1) i poslednje mesto na tabeli Bundeslige (samo jedna pobeda) razlog su za rastanak Švaba sa Turčinom Tajfunom Korkutom, koji nije ispunio očekivanja ambicioznog sportskog sektora.

I delovalo je da je razlaz nemonovan. Klub je tokom leta uložio značajna sredstva u pojačanja, rezultati su izostali. Kada je tako, logično je da ceh plati trener, koji je prošle sezone imao dobre rezultate tokom proleća i zamalo čak izborio i plasman u Ligu Evrope.

Da Bajern nije izgubio finale Kupa od Ajntrahta, Štutgart i Korkut bi igrali na međunarodnoj sceni. Ovako, ugovor je raskinut posle sedam odigranih kola u novoj sezoni.
„Izostanak rezultata u sportskom sektoru i negativna serija su nas naterali da povučemo ovaj korak. Tajfun je preuzeo posao u teškom trenutku prošle sezone i pomogao izvanrednom nizu koji je ekipa napravila. Zahvalni smo mu, i njemu i njegovim pomoćnicima“, istakao je sportski direktor Švaba Mihael Reške.

Zajedno sa Tajfunom Korkutom Štutgart napuštaju i njegovi saradnici Ilija Aračić i Stiven Čerundolo, a do imenovanja novog trenera sa prvim timom će raditi treneri Andreas Hinkel, Matijas Šifers (kondicioni) i Marko Langer (trener golmana).

GORI MANČESTER: SMS U MANČESTERU!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!