GUBI VREME: Šansa za POVRATAK u Zvezdu!?

Gotovo da je nestao sa scene, iako je i dalje član velikog kluba.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i svojevremeno njena velika nada Mihailo Ristić sutra će proslaviti svoj 23. rođendan.

S obzirom da ga dugo već ne viđamo na terenu, prilika je da se podsetimo šta se to s nekadašnjim Zvezdinim univerzalcem dešavalo u proteklih godinu dana, negde od njegovog prethodnog rođendana.

On je u julu prošle godine iz Crvene zvezde otišao u ruski Krasnodar i igrom slučaja samo mesec dana kasnije morao je da izađe na megdan svojim bivšim saigračima u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Sigurno se sećate, upravo on je bio najbolji igrač Krasnodara u onoj pobedi od 3:2 nad crveno-belima i najveća pretnja po gol Milana Borjana, ali posle te utakmice nekako je sve krenulo nizbrdo u njegovoj karijeri.

Ubrzo se povredio, pa nije mogao da nastupi u revanšu na “Marakani“, kao ni u nekolko narednih mečeva, ali se očekivalo da posle jednomesečnog oporavka nastavi tamo gde je stao.

Umesto toga, sve ređe je dobijao priliku da zaigra, a zimus je usledio neočekivani odlazak u Spartu iz Praga na pozajmcu i mladi srpski fudbaler je još uvek tamo, međutim problem je što i dalje ne igra.

Od zimus se mogu na prste nabrojati utakmice u kojima je nastupao, a posle onog šokantnog poraza Sparte u Novom Sadu od subotičkog Spartaka (2:0) bukvalno je nestao sa scene.

Iako je u toj utakmici na terenu proveo samo sedam minuta, ispada kao da je baš on platio najveći ceh zbog te neočekivane eliminacije.

Sparta je tada promenila i trenera i Ristić je – “precrtan“.

Zato je predstojeći prelazni rok veoma važan za nastavak karijere talentovanog fudbalera od koga se mnogo očekivalo. Naravno, očekuje se i dalje, vreme je pred njim. Videćemo da li sledi povratak u Krasnodar ili selidba u neku drugu sredinu, ali očigledno da je odlazak u Prag bio pogrešan izbor.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!