JASNI: ŠTA Rumuni KAŽU na GOSTOVANJE Srbije!?

Uspeh mlade reprezentacije Rumunije pomalo je bacio u drugi plan sutrašnju utakmicu u Bukureštu, ali daleko od toga da su komšije nezainteresovane za duel sa „Orlovima“.

Veliki uspeh koji je mlada reprezentacija Rumunije ostvarila u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine dobio je zasluženu pažnju u tamošnjim medijima.

Činjenica je da se na portalima i štampanim medijima potencira trijumf koji je mlade Rumune doveo u predvorje Evropskog prvenstva, ali daleko od toga da javnost u zemlji naših istočnih komšija zanemaruje sutrašnju utakmicu sa Srbijom.

Rumunske kolege tvrde da je utakmica sa Srbijom jako važna, ne samo zbog fudbalskog aspekta već i zbog činjenice da se radi o duelu komšijskih zemalja koje imaju sjajne odnose.

„Svi vole Srbiju i zato sve zanima utakmica. Ovo je prijateljsko rivalstvo, ali ipak rivalstvo. Ni nalik na Srbija – Hrvatska“, kažu Rumuni.

Nije zapostavljen ni takmičarski značaj sutrašnje utakmice. Rumuni će desetkovani povredama i suspenzijama ući u meč ali znaju da bi pobedom došli u poziciju da Ligu nacija završe na prvom mestu u Grupi 4 Lige C.

Otuda u štampanim medijima naslovi kao što su: „Pobeda je obavezna!“ ili „Pobeda je ključna!“.

Što se tiče navijačkih strasti, tu ovoga puta ne bi trebalo da bude problema iako smo naviknuti na to da dueli komšijskih zemalja na Balkanu umeju da dovedu do užarene atmosfere.

Navijači Rumunije prošlog meseca nisu imali problema u Beogradu, hvalili su srpsko gostoprimstvo, a sećamo se i toga da su u glas sa domaćom publikom skandirali „Kosovo je Srbija!“.

Utakmica 4. kola Grupe 4 Lige C u UEFA Ligi nacija između Rumunije i Srbije igra se u nedelju od 15 časova.

Direktan prenos je obezbeđen na prvom programu televizije Sportklub.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!