SPREMA SE SPEKTAKL: Đoković VEĆ PROTIV Nadala!?

Smena na vrhu ATP rang liste mogla bi da usledi već tokom narednog Mastersa u Parizu.

Plasmanom u finale Mastersa u Šangaju srpski teniser Novak Đoković osigurao je sebi drugo mesto na ATP rang listi od ponedeljka.

Pošto je zbog povrede propustio prošlosezonski Masters u Šangaju, Novak Đoković je ovogodišnjim plasmanom u finale „zaradio“ 600 bodova i od ponedeljka će, u najgorem slučaju, imati 7.045 bodova.

Nešto kasnije tokom dana znaćemo da li će Novak za trofej u Šangaju igrati protiv Rodžera Federera ili Borne Ćorića, ali to i neće biti posebno važno jer Švajcarac sve i da osvoji titulu ne može da spreči da ga Đoković preskoči na ATP rang listi.

Ono što može da napravi razliku iz perspektive Novaka Đokovića i njegovih nastojanja da se vrati na vrh ATP rang liste, jeste da li će Srbin osvojiti svoj 32. Masters u karijeri.

Bude li Novak u nedelju podigao trofej u Šangaju, od ponedeljka će zaostatak za prvoplasiranim Rafaelom Nadalom iznositi samo 215 bodova! To znači da bi već na sledećem Mastersu u Parizu Đoković imao šansu da napadne prvo mesto i da preskoči Rafaela Nadala.

Računica je jasna, Novak Đoković bi osvajanjem titule u glavnom gradu Francuske sigurno preskočio Španca, a u zavisnosti od učinka Nadala to bi mogao da uradi samim plasmanom u finale.

Rafael Nadal u Parizu brani prošlosezonsko četvrtfinale (180 bodova) koje je predao Filipu Krajinoviću bez borbe. To znači da bi Novak mogao do prvog mesta na ATP rang listi ukoliko Rafa bude eliminisan u polufinalu, a on prođe u finale i ne osvoji trofej.

U takvoj situaciji Novak Đoković bi imao 8.045, a Rafael Nadal 8.020 bodova čime bi došlo do rokade na vrhu ATP rang liste.

Najbolje od svega, nakon Mastersa u Parizu sledi finalni ATP turnir u Londonu i nema dileme da će Novak Đoković dobiti šansu da godinu završi na prvom mestu ATP rang liste na kojem je poslednji put bio krajem oktobra 2016. godine.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!