KAKVA RADOST: Ovi MOMCI su OBRADOVALI naciju!

Bez golova na novosadskom Karađorđu, ali veliki slavlje selekcije Gorana Đorovića

 

Mlada selekcija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu naredne godine, pošto je kolo pre kraja remizirala sa Austrijom na novosadskom Karađorđu i teoretski obezbedila prvo mesto u kvalifikacionoj grupi 7 – 0:0.

Orlići su želeli da zadrže maksimalan učinak i ostvare i devetu pobedu u kvalifikacijama, stvorili su znatno više izglednih šansi, ali nisu uspeli da savladaju Aleksandera Šlagera. Međutim, to neće predstavljati nikakav razlog za nezadovoljstvo u taboru Gorana Đorovića, jer je cilj ispunjen i to na zaista impozantan način.

Srbija je bila bolji rival na terenu većim delom meča. Igrali su Orlići po notama nezadrživog Danila Pantića. Odlični prvotimac Partizana „vezivao je u čvor“ vezni red gostiju, odlično je kontrolisao igri, pravio bravure, a njegova stativa iz slobodnog udarca na isteku pola časa igre predstavljala je i najveću pretnju pred oba gola u prvih 45 minuta.

Izabranici Gorana Đorovića dominaciju iz prvog dela igre nisu uspeli da krunišu pogotkom, pa su se Austrijanci trgli na startu drugog poluvremena i zapretili u nekoliko navrata, ali je to zapravo samo motivisalo srpske igrače da ponovo dodaju gas i uzvrate istom merom. Orlići su delovali motivisanije, odlučnije i kvalitetnije, želeli su do novog slavlja, ali su stigli do boda vrednog velikog trijumfa.

USKORO OPŠIRNIJE…

SRBIJA U21 – AUSTRIJA U21 0:0

Stadion: Karađorđe
Sudija: Stjuart Otvel (Engleska)
Žuti kartoni: Lutovac, Jovanović (Srbija), Lajnhart, Lovrić, Horvat (Austrija)

SRBIJA (4-3-3): Radunović – Gajić, Jovanović, Marković, Bogosavac – Račić, Mašović, Pantić, Lutovac (od 53. Denić), Jović (od 85. Šaponjić), Ranđelović.

AUSTRIJA (4-2-3-1): Šlager – Ingolič, Lajnhart, Marešić, Ulman – Ljubić, Danso – Volf (od 90+2. Baumgartner), Lovrić (od 78. Ljubičić), Horvat (od 46. Prkop) – Grbić.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!