LJUDI MOJI: Koji PREOKRET!

Fudbaleri Mančester Junajteda nastavljaju sa lošim partijama, ali su u meču 8. kola Premijer lige posle preokreta slavili protiv Njukasla, 3:2.

Njukasl je fantastično ušao u utakmicu, pošto su preko Kenedija u 7. i Mutoa tri minuta kasnije na kolena bacili „crvene đavole“. Ništa nije funkcionisalo u igri Junajteda, a koliko je loše izgledalo dovoljno govori činjenica da je Murinjo već u 18. minutu iz igre izveo Balija i pružio šansu Huanu Mati.

No, ni to nije preterano trglo domaće, ponovo je Muto mogao da zatrese mrežu Junajteda, no ovog puta De Hega je uspeo da spreči gol u 35. minutu.

Početkom drugog dela igre na teren je umesto Skota MekTominija ušao Maruan Felaini, a Junajted je u 52. mogao do gola, pošto je nakon kornera i povratne lopte Pogba sjajno šutirao, ali je Dubravka uspeo da odbije udarac, da bi potom ona stigla do Nemanje Matića, ali je reprezentativac Srbije sa peterca umesto u mrežu šutirao visoko preko gola.

Nadovezao se Rašford četiri minuta aksnije udarcem sa desetak metara glavom, ali pored gola, potom je Kenedi u 59. propustio priliku da sa desetak metara postigne i treći gol za „svrake“; a kazna je usledila u 70, nakon slobodnog udarca sa dvadesetak metara iskosa, sa desne strane. Aleksis Sančez je preskočio loptu, Mata uputio udarac u bliži ugao i pogodio za 2:1.

U 76. minutu Dubravka je zaustavio pokušaj Smolinga, ali je u nastavku napada Junajteda Pogba odigrao dobru akciju sa Rašfordom, koji je potom zakucao loptu u mrežu sa desetak metara za 2:2.

Junajted je u tom momentu krenuo na „sve ili ništa“, konstantno su vršili pritisak igrači Žozea Murinja, a trud se isplatio u sudijskoj nadoknadi, kada je na centaršut Huana Mate posle kornera Rašford propustio loptu, a sjajni Sančez pogodio za 3:2 i veliko slavlje Murinjovih fudbalera.

Premijer liga, 8. kolo

Petak:
Brajton – Vest Hem 1:0 (Marej 25)
Subota:
Barnli – Hadersfild 1:1 (Vouks 20 – Šindler 66)
Kristal palas – Vulverhemton 0:1 (Doerti 56)
Lester – Everton 1:2 (Pereira 40 – Ričarlison 7, Sigurdson 77)
Totenhem – Kardif 1:0 (Dajer 8)
Votford – Bornmut 0:4 (Bruks 14, King 33. jedanaesterac, 45, Vilson 47)
Mančester junajted – NJukasl 3:2 (Mata 70, Marsijal 76, Sančez 90 – Kenedi 7, Muto 10)
Nedelja:
13.00: Fulam – Arsenal
15.15: Sautempton – Čelzi
17.30: Liverpul – Mančester siti

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!