MNOGO JE LAKŠE: SRBIJA ima VELIKE ŠANSE NA SP!

Srbija se danas (9.10) sastaje sa poslednjeplasiranom selekcijom Grupe D. Odradile smo najveći deo posla – poručuje Bojana Živković.

POSLE dana pauze, naše odbojkašice nastavljaju takmičenje u Japanu, gledajući ostale ekipe sa vrha tabele D. Tri meča, tri maksimalne pobede, od toga poslednja je veoma bitna zbog prenosa bodova, protiv Brazila. Ne raduje samo taj trijumf, već i sjajna igra protiv velikog rivala. Tri boda su arhivirana, danas je na redu duel sa Kazahstanom (9.10), koji drži poslednje mesto u grupi.

– Odradile smo najveći deo posla kada smo najtežeg rivala u našoj grupi pobedile. Ostale su još dve utakmice, sa Kazahstanom i Portorikom. I tu očekujem dobru igru i pobede. Verujem u ekipu i mislim da će tako biti – istakla je Bojana Živković. – Slobodan dan smo iskoristile da treniramo, radile smo u teretani. Neke devojke su se malo i odmorile. Sve ide po planu, onako kako smo i želele.

Rezultatima i igrom u prva tri kola je zadovoljna i Jovana Stevanović.

– Do sada smo pokazale da smo sazrele kao ekipa i da nije bitno ko je prekoputa. Koncentrisano ulazimo u svaki meč. Ne verujem da će išta da se menja. Znamo da nas čekaju uslovno rečeno slabiji rivali, ali ćemo to iskoristiti kako bismo se pripremile za ono što nas čeka, a to je, nadamo se, fajnal-siks.

Selektor Zoran Terzić priznaje da je pritisak znatno manji posle pobede nad Brazilom.

– Mnogo nam znači trijumf, sada je mnogo lakši put da se kvalifikujemo u prvih šest ekipa, a i za samopouzdanje. Može mnogo lakše da se igra u nastavaku šampionata. Sve bolje izgledamo na terenu, to je važno, devojke su zdrave, spremne, orne i motivisane. Zasada sve ide kako treba, nadam se da ćemo u sledećim utakmicama igrati i bolje.

GROBARI STREPE: Stojkoviću PRETI žestoka kazna zbog 158. večitog derbija!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!