NI JANKOVIĆ NE POMAŽE: Četvrti poraz Partizana za redom, u čemu li je problem!?

Partizan sa novajlijom Jankovićem, ali opet bez povređenog Zagorca, pretrpeo i četvrti poraz u nizu.

Košarkaši Partizana pretrpeli su i treći poraz u četiri odigrana meča Grupe C Evrokupa.

Ovoga puta, bolji od ekipe Nenada Čanka bili su košarkaši francuskog ASVEL-a koji su pred oko šest hiljada gledalaca u hali “Aleksandar Nikolić“ slavili rezultatom 89-78.

Računajući i ABA ligu, Partizanu je ovo četvrti uzastopni poraz, a meč sa ASVEL-om obeležio je i debi novog pojačanja crno-belih Stefana Jankovića.

Francuski tim je od samog početka meča nametnuo svoj ritam i vrlo brzo stekao solidnu prednost – 15:8.

Partizan je do kraja prvog kvartaka uspevao da taj zaostatak smanji na tri do četiri poena razlike, ali gosti su se uvek ekspresno vraćali na “bezbednu udaljenost“.

Druga četvrtina donela je još veće probleme Partizanu, ekipa ASVEL-a je kažnjavala maltene sve greške mlade ekipe Partizana i lagano uvećavala svoju prednost koja je dostigla i “plus 12“ – 42:30.

Potom sledi kraći period u kojem je Partizan bio u naletu – trojka Lendejla, pa blokada Stefana Jankovića na Kalnietisu, ali sudije su to okarakterisale kao prekršaj, izazvavši nezadovoljstvo navijača crno-belih, pa je došlo i do par minuta prekida, čime je ujedno prekinut i taj nešto bolji ritam igre Partizana.

Na poluvreme ASVEL je odneo 11 poena prednosti – 48:37 i bilo je jasno da će domaći morati mnogo toga da promene u svojoj igri ako žele do preokreta.

Početak treće četvrtine je dodatno otežao posao Partizanu, gosti su poveli sa 55:39, što im je bila najveća prednost od početka meča, ali onda sledi najbolji period igre ekipe Nenada Čanka, serija 10:0 u režiji Lendejla, Pejdža i Marinkovića, kojom crno-beli stižu na šest poena zaostatka – 55:49.

Međutim, nije Partizan uspeo da nastavi u tom ritmu, gosti ponovo dolaze do daha i vraćaju dvocifrenu prednost.

Nova nada za crno-bele pojavila se početkom poslednje deonice, kada je Stefan Janković postigao trojku, a onda u sledećem napadu iznudio prekršaj i pogodio oba slobodna bacanja za 67:59.

Međutim, kao i u najvećem delu meča, ASVEL je brzo uspevao da odgovori i do kraja gosti nisu dozvolili rezultatsku neizvesnost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Čarls Kaudi sa 21 poenom i pet skokova, Amin Noa se zaustavio na 14 poena, a Erik Bakner je upisao 12.

Dvocifren je bio i Kalnietis sa 11 poena, a u ekipi koju sa klupe prevodi Zvezdan Mitrović nastupio je i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde DeMarkus Nelson. On je meč završio sa 6 poena, 5 skokova i 3 asistencije.

U Partizanu, Džok Lendejl 12 poena i šest skokova, Pejdž, Marinković, Janković i Nikolić su upisali po 11, a Đorđe Gagić 10 poena, šest skokova i četiri asistencije.

SERGEJ I PSŽ: Jel ovo DOVOLJNO za njega!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!