NJEMCI U PROBLEMU: BAJERN u DRUGOM KOLU uzeo SAMO BOD!

Manuel Nojer ovoliko posla nije imao od četvrtfinalnog meča sa Bajernom 2017.

Prvi znaci krize u Minhenu. Bajern ne pobeđuje. Nevažno ko mu je trener, bavarski gigant nije navikao navijače na manje od trijumfa i zato je samo 1:1 protiv Ajaksa ocenjeno kao neuspeh, naročito što je rezultat u drugm kolu Lige šampiona došao posle dva vezana kiksa u prvenstvu, protiv Augzburga (1:1) i Herte (0:2).

Jasan znak da novi trener Niko Kovač ne drži baš sve konce u rukama i da nešto mora da menja ne bi li i sam doživeo sudbinu Karla Ančelotija, koji je baš prošle godine u ovo doba, takođe posle tri uzastopna meča bez slavlja (Volfzburg i Herta po 2:2, PSŽ 0:3) dobio otkaz.

Ili, možda, ne mora…
„Nije sve ispalo kako smo zamislili. Baš smo lošu utakmicu odigrali. U duele smo ulazili neoprezno, svaka druga lopta je pripala rivalu, grešili smo u pasu, bili brzopleti i na taj način gradili samopouzdanje Ajaksovim fudbalerima. Moramo da se vratimo osnovnim principima, žešće ulazimo u duele, broj loših pasova svedemo na minimum, a kako se to radi pokazali su nam baš Holanđani. Ako svako od nas pruži samo za jedan posto manje od svojih mogućnosti onda je to mnogo kad se pogleda ukupna slika. Moramo opet da pokažemo naše pravo lice, ono koje nam je donelo dosta dobrih stvari u početnih sedam utakmica sezone“, mirno govori hrvatski stručnjak posle remija na Alijanc areni.

A tim je skoro nepromenjen u odnosu na prošlu sezonu kad je pod palicom Jupa Hajnkesa sve funkcionisalo savršeno. Uostalom, od 11 sinoćnih startera čak devetorica su bila finalisti Lige šampiona 2013. godine, kad je Bajern savladao Borusiju na Vembliju. Nojer, Boateng, Alaba, Martinez, Roben, Miler i Riberi za Bavarce, a Levandovski i Humels u dresu Dortmunda.

Nije vredelo. Ali…
„Nije ni smak sveta. Mada, jeste simptomatično da smo često gubili posed, s tim da je i Ajaks igrao dobro. Svestan je naš trener svega, čak i toga da se situacije u fudbalu brzo menjaju“, dopunio je Tomas Miler.

Mašinerija je zastala. Možda samo na trenutak. Teško da takav sistem može da se pokvari. Biće da mu samo fali malo energije, goriva, da opet bude onaj stari, a ne da od 19. do 77. minuta nijednom ne šutne u okvir gola Andrea Onane što je za nemačkog prvaka neprihvatljivo.

A nije samo kreativnost nedostajala domaćinu. Šta ćemo sa očajnom postavkom i(li) odbranom koja je dozvolila mladom timu Ajaksa da puca iz svih pozicija, uzdrma prečku, natera Manuela Nojera na sedam parada, a toliko posla reprezentativac Nemačke nije imao na Alijanc areni još od onog duela sa Realom u Ligi šampiona 2017.
„Nismo ostvarili sve što smo zacrtali u poslednje tri utakmice“, pomirljivo će Nojer.

Znatno kritičniji su mediji, pa tako Sportbild – nevezano samo za jučerašnji susret – uverava da Niko Kovač polako gubi kontrolu nad svlačionicom Bajerna, jer su se pojavili prvi znaci nezadovoljstva u ekipi. Predvodnici talasa otpora su Mats Humels, Havi Martinez i Hames Rodrigez, žrtve čestih rotacija šefa struke. Jednostavno, nisu u prvom planu. Nisu sigurni da će igrati. Kolumbijac je sinoć dobio šansu u završnih pola sata, ali je prvi napustio stadion samo deset minuta po okončanju meča, bez reči za poslednike medije.

I kad se ćuti, čuje se…

TEŽAK ZADATAK: ZVEZDA u PARIZU NA VELIKIM MUKAMA!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!