TEŽAK ZADATAK: ZVEZDA u PARIZU NA VELIKIM MUKAMA!

Čaušić: Nisu oni vanzemaljci, probaćemo da im se suprotstavimo. Samo jako, bez straha.

OČI u oči, prsa u prsa, sa najskupljima, najboljima, najbržima… Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su juče u Pariz na megdan sa furioznom ekipom Pari Sen Žermana i njenim turbo asovima Nejmarom, Mbapeom, Kavanijem. U debitantskom nastupu u Ligi šampiona sa Napolijem, uspeli su Milojevićevi izabranici da odole, remiziraju, ali i osete kako je to igrati protiv ekipe iz druge dimenzije, snažnije i mnogo bogatije.

Večeras (18.55) na „Parku prinčeva“, crveno-beli će se sudariti sa još moćnijim rivalom, „mašinom“ iz same evropske top klase, jednim od najozbiljnijih pretendenata za osvajanje trona i čuvenog „ušatog“ pehara.

Razlike su ogromne, PSŽ ima najskuplji tim na svetu, vredan 820 miliona evra i kada stane na vagu, skoro dvadeset puta je finansijski „teži“ od ovog Zvezdinog. Ipak, ni enormna ulaganja bogatog šeika Nasera al Helaifija poslednjih godina nisu mogla da kupe snove. Iz tog ugla, „sveci“ mogu samo da zavide crveno-belima što poseduju ono što je najvrednije – titulu evropskog prvaka. I tu je neka razlika.

Ova trenutna, u fudbalskoj klasi, papreno je plaćena milionima. Zato će sadašnja Zvezdina generacija, prva koja je posle toliko vremena podsetila na slavne dane prošlosti, večeras imati ne vatreno, nego pakleno gostovanje.

– Ovo će za nas sigurno biti posebno iskustvo jer se u Ligi šampiona sastajemo sa jednom od najboljih ekipa na svetu – slaže se Goran Čaušić. – Parižani redovno postižu mnogo golova, njihovi štoperi i vezni igrači često se ubacuju u napad, a da ne pričam o supertriju Nejmar – Mbape – Kavani od koga nam preti najveća opasnost. Prilike da se igra protiv takvih asova nisu česte. Koliko je teška utakmica, toliko je i prelepa za igru. Zato bi trebalo bi da je odigramo bez pritiska. Nema razloga da se plašimo.

Dok je nastupao za Osasunu pre dve sezone, Čaušić se na licu mesta upoznao sa kvalitetima najvećih asova, među njima i Nejmara.

– Znam šta mogu da očekujem. Igrao sam u Primeri protiv Reala i Barselone, a PSŽ je u tom rangu. Nejmar je tada bio u Barsi. Meni je utakmica sa Kataloncima bila jedna od najdosadnijih, 90 minuta smo bili bez lopte, a samo jurite levo-desno. Iako sada oni imaju Nejmara, Parižani ne gaje takav stil, ali su sigurno jaki na lopti.

Čaušić se ne slaže da je i poraz sa golom ili dva razlike uspeh protiv ovakve fudbalske sile.

– Iskreno se nadam da možemo da izborimo i nerešen rezultat, što ne bismo pokušali i da pobedimo ako nam se ukaže prilika. U fudbalu se nikad ne zna. Važno je da uđemo jako, bez straha. Nisu oni vanzemaljci, probaćemo da im se suprotstavimo, ako budemo mogli i da se nadigravamo – poručuje Čaušić.

SRBIN IDE DALJE: LAJOVIĆ POBEDIO DIMITROVA!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!