ODLIČNA IGRA: Zvezda „PREŠIŠALA“ Krku!

Crveno-beli zabeležili treći trijumf u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u okviru trećeg kola ABA liga ekipu Krke iz Novog Mesta sa 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15) . Bez puno muke izabranici Milana Tomića ostvarili su i treći trijumf u regionalnom takmičenju iz isto toliko mečeva i nastavili niz nepodivosti u svim takmičenjima na startu ove sezone.

Odmah na početku meča Zvezda je stavila do znanja gostima iz Slovenije da će teško nasputiti Beograd neporaženi. Posle prve deonice rezultat je glasio 27:17. Nastavila je Zvezda sa odličnom igrom i u nastavku, a razlika je rasla iz minuta u minut. Trener crveno-belih Milan Tomić, rotirao je sve igrače, u nameri da pruži šansu i onima koji u dosadašnjem delu sezone nisu imali puno prilike za dokazivanje.

Ozbiljnom igrom u defanzivi domaći tim je pred kraj prvog poluvremena voodio i sa 19 raulike, pa su gosti iz Novog Mesta već tada znali da će otići poraženi iz Pionira. Posle prvih 20 minuta na semaforu je pisalo 46:32 u korist Crvene zvezde.

Poečtkom drugog poluvremena Krka je mini serijom 4:0 prišla na minus deset, pošto je iskoristila spori ulazak Zvezdinih košarkaša u nastavak meč. U natavku treće deonice Zvezda je ponovo pojačala defanzivu i ovaj period igre rešila u svoju korist sa 66:51!

U poslednjih deset minuta domaći tim je ušao rutinski. Zvezda je sredinom četvrte deonice ponov došla na plus 19, a šansu su dobili Ristić, Davidovac, Nenadić… Sigurnom igrom u samom finišu meča Zvezda je znalački sačuvala dvocifrenu prednost i rešili ovaj susret u svoju korist – 80:66!

CRVENA ZVEZDA – KRKA NOVO MESTO 80:66 (29:17, 17:15, 20:19, 14:15)

DVORANA: Aleksandar Nikolić

SUDIJE: Pukl, Nikolić, Kralj.

Crvena zvezda: Regland, Čović, Perperoglu, Davidovac, Nenadić, Lazić, Faje, Beron, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

Krka Novo Mesto: Mahovič, Jančar, Marineli, Škedelj, Osolnik, Stipaničev, Cinac, Đapa, Fifolt, Balažić, Lalić, Lapornik.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!