OSVETA: Srbija LAKO do polufinala!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije napravila je ogroman korak ka plasmanu u polufinalu Svetskog prvenstva jer je u prvom meču treće faze savladala u Japanu domaću selekciju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:18, 25:23.

Prvi od dva koraka obavljen je savršeno. I to protiv ekipe za koju je cela hala navijala, a koja je dobila Srbiju sa 3:1 u nedavnom duelu prethodne runde nadmetanja. Sada, međutim, nije bilo ništa od tog japanskog plesa, ništa od dominacije u servisu ili na mreži. Ne, ovoga puta plesala je jedna druga ekipa, ona iz Srbije, koja je maestralnom partijom zakoračila ka polufinalu.

Startna postava Ognjenović, Buša, Mihajlović, Veljković, Rašić, Bošković i libero Popović fantastično je otvorila ovaj meč, a i kada je došlo do jedine promene (Stefanu Veljković je u drugom setu zamenila Jovana Stevanović i ostala do kraja u igri), kvalitet izdanja nije opadao. Naprotiv.

Selekcija selektora Zorana Terzića je nadigrala Japanke i u direktno osvojenim poenima (48:32), i u blokovima (7:5), a i u „igri živaca“. Jer, kada je domaći tim, posle pretrpljene lekcije u uvodna dva seta, poveo u trećem, a imao je Japan i 22:19 u tom segmentu – usledile su defanzivne majstorije Srpkinja, dve bravure Buše, a onda i lukavo „kuvanje“ kapitena, Maje Ognjenović, baš da se trijumf začini na onaj naš, „ti će’ mi kažeš da si bolji“ način.

Preostali meč u trećoj fazi naše odbojkašice odigraće u utorak od 9 sati po srednjeevropskom vremenu sa Italijom. Pobeda u tom duelu garantuje prolazak u polufinale, a možda i neki drugi ishod – što zavisi od toga kako će se završiti utakmica Japan – Italija koja je na programu u ponedlejak u 12.20. Ako devojke sa Apenina tada trijumfuju, to će izbaciti domaću ekipu iz konkurencije, pa će i pre meča Srbija – Italija naše odbojkašice obezbediti prolazak u polufinale.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!