SRPSKI TAJFUN: Rumunima se ne pise DOBRO!

Sinoćnim mečevima kompletirano je treće kolo u Ligi nacija. Kakvo nam je prolazno vreme i zašto je važno da 20. novembra budemo na istoj poziciji kao pred današnji duel sa Rumunijom?

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je svoj treći meč u Ligi nacija još u četvrtak, ali je kolo kompletirano tek u subotu uveče.

Na polovini novoformiranog takmičenja pod okriljem UEFA možemo da kažemo da reprezentacija Srbije ima očekivano i željeno „prolazno vreme“.

„Orlovi“ su prvi u Grupi 4 Lige C i imaju dva boda više u odnosu na današnjeg rivala. O značaju osvajanja prvog mesta u grupi detaljno ste mogli da čitate OVDE!

Pred današnji duel sa Rumunima valja podsetiti da nam prvo mesto u Grupi 4 garantuje plasman u Ligu B u kojoj bismo igrali krajem 2020. godine.

Pored toga, „Orlovima“ bi osvajanje prvog mesta u grupi osiguralo mesto u trećem šeširu pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koji će biti održan u decembru tekuće godine.

Ne treba zaboraviti ni to da nam u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za EURO 2020. godine prvo mesto u Grupi 4 Lige nacija omogućava da kroz duele sa osvajačima ostale tri grupe u Ligi C doigravamo za mesto na kontinentalnoj smotri.

Posle polovine odigranih utakmica kao potencijalni rivali nameću se Škotska, Finska i Bugarska, ali bi to moglo da se promeni do kraja takmičenja u Ligi nacija, ali i u zavisnosti od toga da li će se pomenute reprezentacije kroz regularne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo dokopati mesta na kontinentalnoj smotri.

Recimo za kraj ko bi bili potencijalni rivali „Orlova“ u Ligi B sledeće Lige nacija, kada bi takmičenje u tekućoj sezoni bilo završeno sada. To bi bile reprezentacije Nemačke, Islanda, Italije, Hrvatske, Češke, Turske, Austrije, Velsa, Škotske, Finske i Bugarske.

Srbija će u drugom delu grupne faze Lige nacija danas odmeriti snage sa Rumunijom u Bukureštu, a krajem novembra na svom terenu igra protiv Crne Gore i Litvanije.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!