PROPAO TRANSFER: Zvezda NE DAJE Jankovića, Partizan ČEKA!

Transfer Stefana Jankovića u špansku Fuenlabradu neće biti realizovan, pošto igrač nije dobio „ispisnicu“ od strane KS Srbije.

Košarkaški klub Crvena zvezda mt:s saopštio je danas da je zastupnik Stefana Jankovića od Košarkaškog saveza Srbije tražio ispisnicu (Letter of Clearance), kako bi taj igrač mogao „nesmetano da pređe u neimenovani španski klub“, ali da je KSS taj zahtev odbio.

„Kao ozbiljna organizacija, Crvena zvezda pažljivo prati situaciju i dobro zna i koji španski menadžer je pokušavao da napravi ovaj manevar s ‘revijalnom utakmicom’ u drugoj zemlji i nakon toga ekspresnim prelaskom u treći klub“, navodi se u saopštenju Zvezde.

„KSS je doneo još u ponedeljak jedinu moguću odluku i taj zahtev odbio, uz obrazloženje da je Stefan Janković igrač KK Crvena zvezda“, dodaje se u sapštenju.

Košarkaš Stefan Janković je 12. septembra saopštio da je odlukom arbitražne komisije KSS postao slobodan i najavio da će tužiti Zvezdu jer mu je ovog leta osporavala pravo da promeni klub. Crveno-beli su istog dana najavili kontratužbu.

Današnjim saopštenjem Zvezda je reagovala na informacije objavljene u pojedinim medijima da će Janković potpisati za špansku Fuenlabradu i odatle potom preći u Partizan.

„Crvena zvezda izražava zadovoljstvo što događaji sami po sebi pokazuju ko je govorio istinu, i to i dalje čini, a ko ne“, naveo je klub s Malog Kalemegdana.

Crveno-beli, kako se dodaje, svoju pravnu borbu nastavljaju pred arbitražom u Olimpijskom komitetu Srbije.

„Posebno što i dalje postoje razni pokušaji, sada preko ‘malih vrata’ u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima gde su igrači otimani raznim pravnim ‘akrobacijama’, a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje“, navodi se u saopštenju.

Zvezda je istakla da veruje da su mnogi klubovi zainteresovani za usluge Jankovića.

„Kao što verujemo da je naš igrač trenutno slučajno u Madridu, kao i da je njegov zastupnik u ovom sporu slučajno Ilija Dražić advokat, inače dugogodišnji član Upravnog odbora Partizana. Takođe verujemo da je slučajno koordinator za mlađe selekcije jednog kluba, ujedno i član menadžerske agencije ‘BDA Sports’ čiji je direktor Rade Filipović, koja zastupa igrača Crvene zvezde Stefana Jankovića“, navodi se.

„Pod ‘slučajno’ potpada verovatno i kontakt koji je iniciran s pojedincima iz FIBA, kako bi se pripremio teren i u toj organizaciji. I konačno, slučajno svi ti, prethodno navedeni kojima su puna usta prava i zakona, već neko vreme na sve moguće načine i preko uticajnih pojedinaca pokušavaju pritiscima i mešetarenjima u KSS, FIBA i Olimpijskom Komitetu Srbije, da izdejstvuju odlazak našeg igrača iz Crvene zvezde bez obeštećenja“, dodaje se u saopštenju Zvezde.

Zvezda je na kraju navela da će nastaviti da obaveštava javnost o ovom slučaju.

„Crvena zvezda, čiji je Stefan Janković igrač, i dalje će redovno obaveštavati javnost o ovom slučaju, u kome su činjenice potpuno jasne, osim nekolicini pojedinaca iz okruženja ovog igrača, i onima koji bi da steknu jeftine poene ovim transferom, a Zvezdu uskrate za propisano obeštećenje, koje je jasno navedeno u ugovoru“, zaključuje se u saopštenju Zvezde.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!