SENZACIJA: FENER NEMA POLA TIMA!

Marko Gudurić skupio 10 poena, Nikola Kalinić, Žofri Lovernj, Bobi Dikson i Tajler Enis nisu bili u rosteru.

Nova sezona turskog košarkaškog prvenstva otvorena, a Željko Obradović je u zvezde lansirao neki novi Fenerbahče! Vladajući šampion savladao je na svom terenu Bešiktaš rezultatom 78:73 (18:16, 20:19, 23:23, 17:15). I to bez Nikole Kalinića, Žofrija Lovernja, Bobija Diksona i Tajlera Enisa, koji zbog pravilnika turske lige nisu mogli da budu u rosteru.

Nije bilo lako, ali je Fenerbahče je zasluženo odneo dva boda. Bešiktaš je pružio jak otpor i samim tim utakmica je bila otvorena od prvog, do poslednjeg minuta. Ipak, Fenerbahče je postavio stvari na svoje u prvom delu završne četvrtine. Posle koševa Džana Mutafa za 64:62 brzo je uzvratio Sinan Guler i tako otvorio seriju posle koje gosti nisu mogli da se vrate. Dobrom odbranom Fener je zatvorio rivalu sve prolaze do koša, a Luiđi Datome i Ahmet Duveriolu upotpunili su niz kojim je domaćin otišao na opipljivih sedam poena viška (70:63). U naredna tri minuta Fener je preko Slukasa i Gudurića otišao čak i na dvocifrenu razliku, dok je Bešiktaš nastavio s velikim promašajima i tako sebi pucao u nogu. Tačku na utakmicu stavio je Meli posle ofanzivnog skoka i poena za 78:69, na tačno 84 sekunde do kraja. Bešiktaš je pokušao da uzvrati udarac, a od svega samo je Fenerov odbegli sin Kenan Sipahi uspeo da pogodio trojku za konačnih 78:73.

Kostas Slukas je odigrao vrlo dobar meč sa 16 poena, četiri asistencije i tri skoka, dok je Nikolo Meli imao 14 poena i devet uhvaćenih lopti. Isti broj koševa imao je i Guler, a Gudurić je dopisao 10 poena, uz pet asistencija i dva skoka. Kod gostiju Sipahi je upisao 13 poena i četiri asistencije, a nekadašnji igrač Budućnost Kajl Gibson 14 poena.ž

TURSKA 1 – 1. KOLO

Subota:

Darušafaka – Gacijantep 62:63
Karšijaka – Tofaš 55:82
Fenerbahče – Bešiktaš 78:73
19.30 Istanbul – Trabzon

ZVEZDA TRAŽI OSVETU: NAPADAJU 3 BODA BEZ NAPADAČA I KAPITENA!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!