TRANSFER BOMBA: NBA IGRAČ U PARTIZANU!

Junak Partizanove pobede nad Olimpijom oduševljen atmosferom među navijačima.

Malo je bilo potrebno Radetu Zagorcu da u dresu Partizana pokaže šta zna. Na meču sa Olimpijom, prvom u novoj sezoni u hali Pionir, krilni košarkaš spakovao je 26 poena, sa nekoliko zakucavanja i trojki podigao atmosferu među navijačima do tačke ključanja i pokazao već sada da je pravi igrač za crno-bele.

Prošle sezone se njegov transfer u klub iz Humske pretvorio u pravu sapunicu. Bilo je potrebno da prođe šest meseci da mu se prva želja ipak ostvari, obukao je dres Partizana, a u subotu uveče mu se ispunila i ona druga – da zaigra pred punim tribinama hale Pionir.
„Stvarno je poseban osećaj. Rekao sam Novici, kao da nikad nisam igrao košarku. Potpuno novo iskustvo, neki novi nivo gde se izvlači nešto što ni ne znaš da imaš u sebi. U četvrtoj četvrtini krenuli su i grčevi i umor, ali jednostavno, nosi te ta energija. Drago mi je što je ovako ispalo“, istakao je Zagorac.

Dobar deo utakmice igrao si lažnu četvorku?
„Nije mi to ništa novo. Ceo pripremni period je bilo tako. Malo je izazovnije i zahtevnije fizički. Čini mi se da to dobro izgleda. Dok god to služi ekipi, zašto da ne“.

Pobedili ste dva konkurenta za plej-of u prva dva kola i to posle drame u završnici. Koliko takve utakmice mogu da pomognu mladom timu kao što je Partizan?
„Mnogo je važno za neki rast ekipe da pobeđuje ovakve utakmice. Prioritet je da ne gubimo od timova koji su slabiji ili u našem rangu. Sve što uradimo preko, protiv ekipa koje su nominalno jače od nas, je samo plus“.

Ima li na Jadranu ekipa koje su nominalno jače od vas?
„Nezahvalno je to pitanje“.

Imali ste priliku protiv Olimpije da ranije prelomite meč i odete na desetak poena razlike. Šta vas je „vuklo“ nazad?
„Normalno je za mladu ekipu koja se prvi put susreće sa svojim navijačima. To nekad čak može da bude veliko breme, jer želimo da se prikažemo pred njima na najbolji način, a oni imaju velika očekivanja. Ali, to je deo procesa našeg rasta koji će sigurno kroz vreme pokazati neke rezultate. Naš prioritet mora da bude da svakog meseca budemo bolji nego u prethodnom“.

Za dva dana već igrate protiv ruskog Zenita u Evrokupu, ponovo u hali Pionir. Da li je vreme za prvu pobedu u tom takmičenju?
„Podjednake su ambicije za nas u oba takmičenja. Zenit je dosta ambiciozno pristupio novoj sezoni. Sa ovakvim pristupom i energijom sa tribina sigurno je da će padati i jače ekipe od nas.“

Da li si zamišljao da će biti ovakva atmosfera u Pioniru?
„Sve je to bila neka ideja pre nego što doživite to. Nisam očekivao da će biti ovako, nisam očekivao da će izvlačiti ovoliku energiju iz mene. Baš sam prijatno iznenađen“.

Protiv Olimpije si često preuzimao odgovornost kad je bilo važno?
„Imamo jasno postavljene baze igre koje su trudimo da ispoštujemo. Igrač koji je najraspoloženiji u datom trenutku biće taj na koga ćemo ići. U ovom trenutku sam bio ja, sledeći put će biti neko drugi“.

A kako se u statistici piše to što si uspeo da „iznudiš“ nesportsku ličnu grešku kada se lomio rezultat?
„Meni je odmah prošlo kroz glavu da bi to moralo da bude nesportska. Ne znam šta bi se desilo da im nisam ukazao na to. Delovalo mi je kao da će proći bez nesportske. Ja sam malo izvršio pritisak i to je to“, zaključio je Zagorac.

NOVA DEVOJKA: BIVŠI Zvezdaš JE SA NJOM!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!