BIVŠI FUDBALER CRVENO-BELIH O ZVEZDI: Bili su užasni prema meni, završio sam u hotelu bez TV-a, trenirao po mraku i živeo bez novca

„Verovatno niko nije doživeo gore stvari od mene u fudbalu“, poručuje tamnoputi fudbaler

Za Džošuu Partkera je boravak u Crvenoj zvezdi predstavljao pravi pakao. Tako tvrdi reprezentativac Antigve i Barbude, čije su izjave šokirale britanske medije.

Nekadašnji ofanzivac crveno-belih, koji sada nosi dres engleskog trećeligaša Džilingema osuo je paljubu po aktuelnom srpskom šampionu, gde je prema njegovim rečima doživeo najteže trenutke u dosadašnjoj karijeri.

Sve je navodno krenulo oko onog famoznog odlaska u Englesku, kada se oglušio o klupsku odluku i otputovao u London. Nestašni fudbaler je tada tvrdio da mu je umrla baka, ali nije dobio dozvolu za odlazak, pa je odlučio sam da otputuje. Niko u klubu tada nije znao tačno gde je otišao, pa su usledile sankcije.

Parker tvrdi da se tada našao u nemilosti kluba, ali i navijača koji su mu zviždali već u prijateljskoj utakmici. Proglašen je za dezertera.
„Stvarno tada nisam želeo da dodirnem loptu“, rekao je Parker.

Ubrzo je skrajnut u drugi plan i prema njegovim rečima više nije imao finansijska primanja.
„Rekli su mi – imaš ti dovoljno novca. Bilo je momaka u klubu koji su morali da se pozajmljuju od svojih porodica“, dodaje momak rođen u engleskom gradu Slau.

Nakon šest meseci pozajmice u Aberdinu, Parker se vratio u Beograd u januaru 2016. godine i tražio odštetu. Usledio je odgovor.
„Mi to ne radimo, nateraćemo te da patiš“, tvrdi Parker.

Navodno, tamnoputi fudbaler je tada radio odvojeno, čak mu nije bio dozvoljen ni rad sa loptom, a onda su usledila tri meseca u teretani. Kako nije imao dovoljno novca da sebi priušti boravak u stanu, bio je prinuđen da živi u hotelu iz, kako pišu Englezi, komunističke ere. Nije bilo TV-a, interneta, a bila mu je zabranjena i komunikacija sa saigračima.
„Kad vam neko oduzme prostu stvar kao što je razgovor, a kamoli ono što ste radili od svoje šeste godine, onda vam ruši ceo život. Osećao sam da ću poludeti, ali moja majka mi je rekla – ako odeš onda su oni pobedili i vratićeš se bez ičega“.

Fudbalska federacija je vršila pritisak na Crvenu zvezdu, koja mu je tada dozvolila da trenira, što je prema njegovim rečima predstavljalo lagano trčanje oko pomoćnog terena:
„Isključili bi reflektore, tako da sam trčao u mraku“.

Kada mu je advokat rekao da može da rakine ugovor, vratio se kući, ali mu Crvena zvezda nije dozvolila raskid. Kako pišu Englezi, od jula 2016. do januara 2017. godine radio je u kafiću, nakon čega se konačno javio niželigaš Veldston i rešio ga ugovora sa crveno-belima.
„Bio sam nadomak suza“, rekao je Parker, uz napomenu da je kasnije dobio „slučaj“ sa Crvenom zvezdom, ali nije uspeo da izvuče sav svoj novac.

Parker je od januara 2017. godine sebe konačno pronašao u Džilingemu, gde je započeo svoju treću sezonu u ovom klubu.
„Verovatno niko nije doživeo gore stvari od mene u fudbalu. Pokušavam što više da iskoristim svoje vreme, jer mi je toliko toga oduzeto. U Crvenoj zvezdi su ljudi bili užasni prema meni, tako da sam i ja postao užasna osoba. U Džilingemu sam okružen dobrim ljudima, tako da sam postao dobra osoba. Imam 27 godina i tek sada imam ono što je trebalo da imam onda kada sam imao 21, a to je ljudski zagrljaj“, zaključio je Parker.

Džošua Parker je karijeru započeo u Kvlins Park Rendžersu, ali je najveći njen deo proveo na pozajmicama. U Crvenu zvezdu je stigao nakon solidne sezone u slovenačkim Domžalama.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!