NEĆE BITI LAKO: Evo kako Srbija može na SP u Kini!

Pobeda nad Grčkom bi olakšala put do Kine, a porez ozbiljno zakopmlikovao situaciju u grupi L

Gotovo idealnu situaciju uveli smo u prilično problematičnu, od dve pobede prednosti u odnosu na Izrael stigli smo na svega pobedu viška, pa smo sada saterani u ćošak, ali još uvek držimo sve u svojim rukama i u slučaju sve tri pobede do kraja kvalifikacija obezbedićemo plasman na Mundobasket u Kini naredne godine.

Ipak, tri poraza u poslednje četiri utakmice učinili su to da Orlovi sada, hteli ili ne, moraju da se osvrću na ostale rezultate, ali i da na svoja pleća stave ogromno opretećenje. Ono će biti na najvišem mogućem nivou već u ponedeljak (20.15) u dvorani Aleksandar Nikolić, kada Đorđevićevim izabranicima na noge stiže Grčka, koja će biti potpuno rasterećena jer je već obezbedila plasman na najveću košarkašku smotru.

U grupi L danas će biti odigrana još dva meča. Grčka i Nemačka će se sastati u Patri od 18 časova, ali je nama interesantiniji onaj okršaj u Talinu između Estonije i Gruzije. Ako slave gosti, izjednačiće se sa Izraelom na deobi četvrte pozicije.

Upravo će Gruzini i Izraelci otvoriti program u ponedeljak, pa će poraženi tim značajno umanjiti svoje šanse u borbi za treće mesto. Meč u Tbilisiju se igra u 16 časova po našem vremenu, dok će se od 20.00 u Ludvigzburgu sastati Nemačka i Estonija.

Ako tada stvari ne budu jasnije, konačna odluka o trećem učesniku pašće 21. i 24. februara naredne godine, kada su na programu dva poslednja kola kvalifikacija. Srbija će prvo gostovati u Estoniji, dok će tri dana kasnije ugostiti Izrael u utakmici koja bi mogla da direktno da odlučuje o plasmanu u Kinu, ali samo ako Izrelci do tog meča budu imali besprekoran učinak. Izrel će prethodno ugostiti Gruziju.

Mundobasket će biti odigran od 31. avgusta do 15. seprembra naredne godine u ukupno osam kineskih gradova.

RASPORED:

Danas:

Izrael – Srbija 83:74
​/Pnini 18 – Milosavljević 17/

18.00: (3,90) Estonija (16,0) Gruzija (1,35)
18.00: (1,45) Grčka (15,0) Nemačka (3,05)

3. decembar:
16.00 Gruzija – Izrael
20.00 Nemačka – Estonija
20.15 Srbija – Grčka

21. februar:
Grčka – Gruzija
Izrael – Nemačka
Estonija – Srbija

24. februar:
Nemačka – Grčka
Srbija – Izrael
Gruzija – Estonija

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!