ĐOKOVIĆ ORGANIZUJE: Sprema se BOJKOT tenisa!

Trener britanskog tenisera ne objašnjava kako bi se tačno dešavao bojkot, ali kaže da je Novak svima poslao mejl

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković je prošle nedelje poslao mejlove kolegama sa pozivom da bojkotuju novi format Dejvis kupa. Tako bar tvrdi Fredrik Rozengren, trener britanskog igrača – Kajla Edmunda.

– Novak u mejlu koji je poslao Kajlu traži da igrači bojkotuju pravilo po kome je za učešće na Olimpijadi neophodno da bar dva puta u olimpijskom ciklusu igraju u Dejvis kupu – otkriva Rozengren.

Rozengren ne objašnjava kako bi se tačno dešavao bojkot, ali je činjenica da je ovo pravilo i ranije izazivalo negativne reakcije igrača, tako da je sada neslaganje još više potencirano. Pogotovo jer većina tenisera ne želi da učestvuje u novom Dejvis kupu.

Novak je predsednik Saveta igrača ATP tura, a baš ova organizacija lansirala je ATP kup kao konkurenciju Dejvis kupu, tako da je onda jasno da će tu tek početi varničenje.

– Ovaj mejl jasno govori da Novak nema nameru da više igra u Dejvis kupu – dodaje Rozengren koji ne krije da smatra da je novi format borbe za Salataru katastrofa i da je organizovan samo da se zaradi više para.

– Niko mi još ništa pozitivno nije rekao o tome. Igrači su mnogo nezadovoljni usvojenim promenama – zaključio je Rozengren.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!