I ON DOBIJA POZIV: Krstajić ZOVE Pavkova!?

Selektor Mladen Krstajić progovorio je o kadrovskoj situaciji u nacionalnom timu pred duele sa Crnom Gorom i Litvanijom i otkrio šta je Milanu Pavkovu neophodno da bi dobio poziv u reprezentaciju.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da za predstojeću utakmicu protiv Crne Gore u Ligi nacija ne može da računa na povređenog Sergeja Milinkovića-Savića, kao i da je poziv u nacionalni tim dobio Danijel Aleksić.

„Spisak koji smo objavili moraćemo malo da redukujemo iz razloga što neki igrači tek treba da pristignu, a imamo igrača koji je prijavio povredu i neće biti sa nama. To je Sergej Milinković-Savić koji je povredio zadnju ložu. Imamo problem i sa golmanom (Markom) Dmitrovićem, koji je na pregledima zbog problema s trbušnim zidom“, rekao je Krstajić novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbaleri Srbije okupili su se danas u Staroj Pazovi gde će se pripremati za predstojeće utakmice protiv Crne Gore i Litvanije u Ligi nacija.

„Ljubomir Fejsa je takođe na pregledima zbog zadnje lože. Posle sinoćne utakmice dobili smo informaciju od doktora Ajntrahta da imamo problem i sa (Filipom) Kostićem. On ima operaciju zuba, tako da i on danas neće da doputuje u Beograd, očekujemo ga sutra. Što se tiče njegove situacije, znaćemo više u narednom periodu“, dodao je selektor.

Upitan da li je definitivno samo Milinković-Savić otpao za oba meča, selektor je odgovorio: „Za sada, nadam se da će tako i da ostane, jedino Sergej neće biti u kombinaciji za subotnju utakmicu. Pratićemo zdravstveno stanje ostalih“.

Naknadne pozive u nacionalni tim dobili su golman Radnika iz Surdulice Nikola Vasiljevič, kao i Danijel Aleksić turske Malatije.

„Svi ostali igrači su zdravi što je najbitnije“, dodao je Krstajić.

Upitan da li bi na spisku, da ga je objavio posle utakmice Crvena zvezda – Liverpul, bio i Milan Pavkov, Krsjić je rekao:

„Drago mi je zbog Zvezde koja je napravila dobar rezultat za srpski fudbal i za sam klub. Što se tiče Pavkova, radi se o momku za koje vreme radi, treba da se dokazuje. Dao je dva gola, ništa nije sporno, ali da bi neko ušao u reprezentaciju treba kontinuitet. Nije igrač koji se ne gleda, koji se ne prati, mi patimo sve igrače a to pokazuje i poziv Aleksiću“, rekao je Krstajić.

Srbija će 17. novembra dočekati Crnu Goru na beogradskom stadionu „Rajko Mitić“, a tri dana kasnije selekciju Litvanije na stadionu Partizana.

„Od prve utakmice kada smo počeli da igramo Ligu nacija nama je svaka bila bitna i odlučujuća za cilj koji smo postavili. I ove utakmice su mnogo bitne, a što se tiče same Crne Gore… Igraće onoliko koliko mi to dozvolimo. Sugurno da verujem u svoju ekipu, u potencijal koji imamo, ali isto tako poštujemo Crnu Goru“, rekao je Krstajić.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!