ZBOG ZVEZDE: Oni su „KRIVI“ za OVO!?

Uzalud, mrlju koju im je napravila Zvezda nije moguće oprati do kraja sezone…

Nagradno pitanje za sve, a pre svega za zvezdaše: da li znate koji je trenutno klub jedini neporažen u Evropi? Nije PSŽ, nije Liverpul, nije Napoli, nisu Juve, Real, Barsa, Mančesteri… To je RB Salcburg. Klub iz grada gde su crveno-beli zahvaljujući onom remiju 2:2 napravili najveći postbarijevski uspeh i ušli u Ligi šampiona po prvi put u svojoj istoriji.

Da, da, dobro ste pročitali – RB Salcburg!

Posle 10 kola austrijske Bundelsige četa Marka Rozea imala je svih 10 pobeda i takođe bila evropski lider u toj kategoriji, ali ovo je nivo više. Računajući sva takmičenja Salcburg je ostao jedini neporažen u celoj Evropi?! Od tada Bikovi su odigrali nerešeno sa LASK-om i Vakerom, a pre toga samo još dva puta nisu dobili, oba puta protiv naše Crvene zvezde. U Beogradu 0:0, na domaćem terenu 2:2. I to posle 2:0 u 65. minutu meča…

I tako, umesto da to bude gotovo savršena, idealna sezona, u Salcburgu nemaju taj stav, jer ipak je ulazak u LŠ bio primarni cilj, pa sada na ogromnih plus 12 u domaćem šampionatu ili sve četiri pobede u grupnoj fazi Lige Evrope baš i ne gledaju s nekakvim oduševljenjem. Zapravo, mrlju koju im je napravila Zvezda neće biti moguće očistiti do kraja sezone.

A kako samo impresivno deluje: 25 utakmica od starta sezone, 21 pobeda, četiri remija, nula poraza…

Da vas ne podsećamo na činjenice zbog kojih i gazde i navijače i sve u klubu posebno boli ispadanje u kvalifikacijama za LŠ. Iako je u poslednjih 12 godina čak devet puta bio šampion, RB Salcburg nijednom nije prošao kvalifikacije, vrlo često ispadajući na tragične načine.

Tako im valjda ni ova „titula“ jedinog neporaženog tima Evrope ne znači puno…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!