IZDIGAO ZVEZDU: Klop OBJASNIO svima šta je Zvezda!

Trener Liverpula je već danima na udaru britanskih medija zbog poraza od Zvezde

Upalila je Crvena zvezda alarm na „Enfildu“ pobedom nad Liverpulom u Ligi šampiona, ako ni kod koga drugog onda barem kod engleskih medija koji prate „crvene“.

Trener Jirgen Klop ponovo je morao da objašnjava šta se dogodilo u grotlu Marakane u utorak uveče, iako se pojavio na konferenciji u vezi sa predstojećim mečom protiv Fulama.

I ovom prilikom je nemački trener udelio na neki način komplimente srpskom šampionu, ali i održao predavanje engleskim novinarima, na čijoj je meti kritika još od utorka uveče, jer smatraju da nije dobro objasnio uzroke poraza od autsajdera.

– U utorak smo doživeli ogroman udarac koji nismo očekivali. Niko nije očekivao takav rezultat i igru, ali takve stvari se dešavaju. Odigrali smo loš meč i nijednog trenutka nismo ignorisali da je bilo tako. Sa dužnim poštovanjem, Crvena zvezda nije Maribor od prošle sezone i prestanite da to poredite. Zvezda je igrala sa trojicom pozadi i imalu onakvu atmosferu. Bila je to potpuno drugačija utakmica od one na Enfildu – poručio je Klop.

Oni su ga pitali i da li bi možda nešto drugačije bilo da je u timu bio kapiten Džordan Henderson, koji nije ni putovao u Beograd.

– Voleo bih da kažem kako je Hendo mogao da promeni ceo meč protiv Crvene zvezde, ali ne verujem da bi bilo tako. Ceo meč je bio čudan…

Ekipa je posle meča održala uobičajeni sastanak na kome se pričalo o porazu, a harizmatični Nemac sada očekuje reakciju.

– Želimo da što pre pokažemo reakciju posle poraza. Generalno, forma nam je dobra i odigrali smo mnogo dobrih utakmica. Ali ne želim da dižem galamu zbog toga, kao što i ne slavim velike pobede po pet dana. Naravno da možemo bolje. Uvek može bolje. Od početka sezone smo imali samo dve utakmice u kojima nismo bili dobri: Crvenu zvezdu i Napoli. Ali osim toga, naš fudbal je do sada bio prilično uspešan – rekao je Klop i dodao:

– Ne sumnjam u reakciju ekipe. Mislim da se već oseća.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!