SVAKA ČAST: Zvezda REKORDER u Ligi šampiona!

Crveno-beli pomeraju granice.

Crvena zvezda je protiv Liverpula ostvarila istorijski trijumf, a šampion Superlige Srbije se na zvaničnom sajtu podičio sa još jednim zanimljivim detaljem. Naime čuvar mreže Milan Borjan i reprezentativac Zelenortskih ostrva El Fardu Ben su igrači koji su najviše minuta upisali u evropskim takmičenjima od početka sezone 2018/2019.

Golman tima sa Marakane proveo je 1100 minuta ispred crte, otkako su krenula takmičenja pod okriljem UEFA.

– Fudbaleri crveno-belih odigrali su 12 utakmica na međunarodnoj pozornici u dosadašnjem delu sezone, a samo Milan Borjan, čuvar mreže šampiona Srbije, može da se pohvali svakim minutom provedenim na terenu. Upravo je naš sjajni golman rekorder po vremenu provedenom na terenu tokom aktuelne sezone u UEFA takmičenjima – 1.110 minuta – stoji na Zvezdinom sajtu.

Odmah iza njega nalazi se El Fardu Ben sa 1.084 minuta, ispred tandema iz Glazgov Rendžersa: Tavernije – Goldson i defanzivca Didelanža (Luksemburg) Pempeha sa po četiri minuta manje.

Iako su fudbaleri škotskog i predstavnika Luksemburga upisali svaki minut na evropskoj pozornici, razliku u minutima predstavlja pola sata produžetka igranog u Trnavi, a u kome su Borjan i Ben dali veliki doprinos.

Učinak igrača crveno-belih bio bi još veći, da se nije povredio Filip Stojković. Bek Zvezde je zbog povrede u 59. minutu napustio meč protiv Liverpula i prekinuo niz od 27 mečeva zaredom na evropskoj pozornici, zadržavši se na 1.079 ovosezonskih internacionalnih minuta.

Spisak igrača sa najviše minuta u takmičenjima UEFA ove sezone izgleda ovako:

Milan Borjan (Crvena zvezda) 1.110 minuta

El Fardu Ben (Crvena zvezda) 1.084 minuta

Džejms Tavernije (Glazgov Rendžers) 1.080 minuta

Konor Goldson (Glazgov Rendžers) 1.080 minuta

Džeri Pempeh (Didelanž) 1.080 minuta.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!