LIVERPUL: Dolazimo bez NJEGA!?

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji, Đerdan Šaćiri slavio je gol protiv Srbije političkom provokacijom, gestom rukama koji šalje poruku o „albanskom orlu“, odnosno o takozvanoj „Velikoj Albaniji“.

Ove jeseni, žreb grupne faze Lige šampiona spojio je njegov Liverpul sa šampionom Srbije, Crvenom zvezdom, a Albanac sa švajcarskim dokumentima sada je obrnuo priču, pa je govorio „da politiku i sport ne bi trebalo mešati“.

U utakmici protiv Zvezde na Enfildu, Šaćiri je bio verovatno najbolji igrač „Redsa“ i to je dodatno dalo težinu njegovom dolasku u Beograd, jer bi na „Marakani“ sigurno izazvao veću pažnju od ostalih igrača gostiju i to nažalost ne samo zbog sporta, za šta je sam u velikoj meri zaslužan.

Ipak, dan pred meč protiv crveno-belih, u Liverpulu su doneli odluku da Šaćiri ipak ne putuje u Srbiju!

Portal „Liverpul eho“ objavio je spisak putnika koje će Jirgen Klop povesti na gostovanje Zvezdi i na njemu nema imena veziste iz Gnjilana, čime je otklonjena dilema oko ovog pitanja.

Menadžer Liverpula objasnio je svoju odluku u izjavi za klupski sajt.

„U situaciji smo u kojoj idemo u fantastičan grad kao što je Beograd. Idemo kao fudbalski tim, da igramo fudbal. Čuli smo i čitali spekulacije i razgovarali smo o tome kakav bi Šaćiri imao prijem i iako nemamo ideju šta bi moglo da se dogodi, hoćemo da odemo tamo 100 odsto fokusirani na fudbal. Ne želimo da razmišljamo ni o čemu drugom. To je sve“.

„Mi smo Liverpul, veliki klub, fudbalski tim i ne šaljemo nijednu drugu poruku. Ne nosimo političke poruke. Apsolutno ne. Hoćemo da budemo fokusirani na veliku fudbalsku utakmicu, rasterećeni od bilo čega drugog. Odlučni smo da pokažemo poštovanje i da izbegnemo bilo šta što bi sklonilo fokus sa „90 plus“ minuta igre. Zbog tog razloga, Šaćiri nije uključen u tim i on to prihvata i shvata. On je naš igrač, volimo ga i igraće za nas mnogo puta, ali ne u utorak“, rekao je Klop.

Nemac je dodao da se raduje dolasku u Srbiju.

„Čuo sam toliko divnih stvari o Beogradu i o zemlji Srbiji u celini. Pričali su mi prijatelji i kolege koji su tamo već bili, tako da se zaista radujem što ću voditi Liverpul tamo na veliku utakmicu Lige šampiona“, dodao je Klop.

Liverpul će u Beograd doći u sastavu: Fabinjo, Van Dajk, Vajnaldum, Lovren, Milner, Keita, Firmino, Mane, Salah, Gomez, Alison, Staridž, Moreno, Lalana, Minjole, Robertson, Oriđi, Solanke, Matip, Keleher, Aleksander Arnold.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!