RASPODELILI: Orlovi MOGU i u grupu sa NJIMA!?

Žreb će biti održan 2. decembra u Dablinu.

Srbija je u poslednjem meču Lige nacija pobedila Litvaniju (4:1) i obezbedila plej-of ukoliko se putem kvalifikacija ne domogne Evropskog prvenstva 2020 godine. Svečana ceremonija žreba zakazana je za 2. decembar u podne u Dablinu, a od ranije je poznato da će „Orlovi“ biti smešteni u treći šešir.

„Orlovi“, neće moći da izvuku Slovačku, Tursku, obe Irske, Škotsku, Norvešku, Finsku, Bugarsku i Izrael. Po po pravilima žreba nemoguć je i okšaj sa reprezentacijom tzv. Kosova, koja je u petom šeširu, iz političkih razloga.

Biće formirano pet grupa sa po šest reprezentacija i isto toliko grupa sa po pet selekcija. Po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo, a još četiri mesta biće popunjena kroz plej-of Lige nacija.

Evropsko prvenstvo 2020. godine će se održati u 12 evropskih gradova: Londonu, Minhenu, Rimu, Bakuu, Sankt Petersburgu, Bukureštu, Bilbaou, Budimpešti, Glazgovu, Dablinu i Kopenhagenu.

„Orlovi“ su osvojenim prvim mestom u grupi obezbedili plasman u ‘B’ Ligu nacija i baraž za Evropsko prvenstvo. Baraž čini fajnal-for ‘C’ lige sastavljen od pobednika četiri grupe. Pored Srbije to su Škotska, Norveška i Finska. Šta više već je poznato sa kim bi Srbija mogla da igra u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, a to je selekcija Norveške

PRVI ŠEŠIR: Engleska, Holandija, Portugal, Švajcarska (učesnici polufinala Lige nacija), Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Španija, Poljska.

DRUGI ŠEŠIR: Nemačka, Island, BiH, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Vels, Češka.

TREĆI ŠEŠIR: Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Finska, Bugarska, Izrael.

ČETVRTI ŠEŠIR: Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija, Gruzija.

PETI ŠEŠIR: Makedonija, tzv. Kosov, Belorusija, Luksemburg, Jermenija, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar, Farska Ostrva.

ŠESTI ŠEŠIR: Letonija, Lihtenštajn, Andora, Malta, San Marino.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!